Esports 30/06/2016

Gal·les i Bèlgica, dues revelacions que volen assaborir les semifinals

Bale i Hazard lideren dos conjunts que pretenen reescriure aquest divendres (21 h, T5) la història dels seus països

R.r.
2 min
Eden Hazard és una de les principals esperances de la selecció belga

BarcelonaLa Gal·les de Gareth Bale i la Bèlgica d'Eden Hazard buscaran aquest divendres (21 h, T5) una plaça per les semifinals d'una Eurocopa que, en el costat esquerre del quadre, i a l'espera del que passi en el Polònia-Portugal, tindrà almenys una sorpresa. Serà un duel entre dues seleccions que apuntaven alt durant la fase de classificació però que, després d'haver crescut al llarg d'aquest torneig, es consoliden com dues revelacions amb ganes de fer-la grossa.

Per als gal·lesos, la paraula semifinal queda molt llunyana. Només n'han viscut unes, les del Mundial de 1958. Les imatges d'aquell partit les van visualitzar fa uns dies, quan el seleccionador gal·lès, Chris Coleman, els les va ensenyar com a mètode de motivació. Utilitzar la història per incentivar el present. Serà, doncs, un dels partits més transcendentals de la vida d'una selecció que mai abans havia participat en una Eurocopa. En la seva primera participació, són camí de fer història.

Precisament un triomf contra Bèlgica en el camí a l'Eurocopa va servir d'al·licient per una Gal·les que, segons Bale, va viure en aquell partit un punt d'inflexió. Va ser el passat 12 de juny de 2015, ara fa un any, quan els britànics van imposar-se 1-0. "Des d'aquella nit, vam passar a un altre nivell", ha exposat el davanter del Madrid, autor de tres gols en aquest torneig.

Davant, Bèlgica s'encomana a Hazard com a líder d'un col·lectiu ple d'individualitats que intentarà repetir les fites aconseguides el 1972 i el 1980, quan va assolir el podi en totes dues ocasions. Tot i la derrota inicial contra Itàlia, els de Marc Wilmots han derrotat Irlanda, Suècia i Hongria, recuperant les bones sensacions per afrontar el tram final de campionat.

La gran incògnita d'aquest partit serà la participació de Hazard, que va acabar tocat en el quàdriceps de la cama esquerra després del partit de quarts de final. Wilmots es mostra optimista sobre l'atacant del Chelsea, però ja ha advertit que no el forçarà.

stats