Esports 28/08/2021

El futur de la Fórmula 1 irromp de la mà de George Russell

El pilot de Williams sortirà segon en una gesta només a l'abast dels millors

2 min
George Russell i Lewis Hamilton saludant-se després de la classificació

BarcelonaEl futur de la Fórmula 1 ja és aquí. En un dia de pluja intensa al circuit belga de Spa-Francorchamps, George Russell (Williams) va reaparèixer per donar encara més arguments a favor del seu fitxatge per Mercedes com a company de Lewis Hamilton de cara a la temporada que ve. Russell va aconseguir escalar fins a la segona posició de la taula classificatòria amb un temps totalment fora de l'abast d'un Williams, si no fos pel pilot britànic. La pole va ser per a Max Verstappen (Red Bull) en una sessió ben accidentada per culpa dels ruixats, que no van cessar durant les més de dues hores que va durar la classificació per al Gran Premi de Bèlgica (15 h, DAZN).

El punt d'inflexió va arribar a la Q3 quan Lando Norris (McLaren) va perdre el control del seu monoplaça i va acabar topant i donant voltes sobre si mateix, un accident que va deixar el cotxe totalment destrossat. El pilot, que va sortir pel seu propi peu tot i desorientat, correrà en la cursa d'aquest diumenge desprès de rebre el vistitplau de direcció de cursa i els serveis mèdics del circuit. Amb la bandera vermella onejant al circuit, tots els pilots van tornar a boxes, a l'espera que els marshalls tornessin a condicionar la pista. Amb la represa, Russell va aprofitar l'oportunitat.

Mentre plovia a bots i barrals, el britànic va esprémer tota la velocitat que va poder al seu Williams i va millorar els temps del seu pròxim company d'equip i líder del Mundial, Lewis Hamilton. Els dos britànics, que estan destinats a entendre's quan comparteixin box la temporada que ve, es van felicitar xocant els punys en el parc tancat després de la sessió.

Hamilton es mostra reticent al canvi de company. La feina de Valtteri Bottas, que sortirà vuitè, ha sigut sempre la d'un fidel escuder per al de Stevenage. Sempre a l'ombra de l'heptacampió del món, el finlandès no ha reclamat mai un paper protagonista dins de l'equip dirigit per Toto Wolff. Ara Russell no arriba amb la mateixa intensió. El pilot de Williams espera fet el gran salt que el pàdoc de la Fórmula 1 veu més que clar des que la temporada passada va protagonitzar una gran cursa el volant del Mercedes de Hamilton, quan aquest es va contagiar per coronavirus. De nou, George Russell no pensa desaprofitar l'oportunitat de posar més arguments sobre la taula per ser el nou pilot de Mercedes.

stats