Barça
Esports 14/08/2022

Funambulisme per fitxar Bernardo Silva

Sense la sortida de Frenkie de Jong, l'arribada del migcampista implicaria desprendre's d'Aubameyang, Memphis i Dest

3 min
Bernardo Silva, en acció amb el Manchester City

Barcelona"Farem tot el possible i més per fitxar Bernardo Silva". La frase la va dir a l'ARA un directiu del Barça fa uns dies, abans fins i tot que el club pogués resoldre la inscripció dels futbolistes que havien arribat aquest estiu. El club, malgrat els ingressos extraordinaris que ha aconseguit amb la venda de part dels drets de televisió i de Barça Studios, encara no ha inscrit Jules Kounde i té emparaulat i pendent de signar Marcos Alonso. Tot i això, des de l'entitat insisteixen en el fitxatge del migcampista. Una operació que es podria resoldre amb relativa facilitat si Frenkie de Jong accedeix a sortir però que, en el cas contrari, suposaria un autèntic trencaclosques per al club.

No és un problema de tresoreria, ja que ara el Barça té la caixa forta plena. És un problema de límit salarial. El club ha aconseguit el que semblava impossible fa uns mesos, tornar a la norma 1 a 1. És a dir, generar prou ingressos per tenir marge per inscriure els jugadors fitxats. Però, esclar, tot té un límit, i el Barça ha tocat sostre. Ara mateix té 25 jugadors en plantilla i necessita vendre'n alguns perquè n'arribin d'altres.

Bernardo Silva, mentrestant, espera a Manchester. Dissabte, el futbolista del City s'acomiadava de l'afició donant per fet que marxaria aquest estiu. I diumenge penjava un missatge a les xarxes agraint el suport dels seguidors que es podia interpretar com un comiat. Des de Manchester asseguren que el jugador té un acord verbal amb el club per poder sortir aquest estiu. Ara bé, els negocis amb el City no són fàcils i el futbolista –i el Barça, evidentment– sap que el preu del traspàs serà molt elevat. Entre 80 i 100 milions d'euros. El migcampista, representat per Jorge Mendes, figura de pes al voltant de la direcció esportiva culer, està disposat a esperar fins a l'últim dia del mercat. De moment, el Barça no ha presentat cap oferta formal pel jugador.

De Jong insisteix que no vol deixar el Barça

El trencaclosques es resoldria de pressa si De Jong accedís a sortir. El Barça l'ha intentat col·locar al Manchester United, però el neerlandès s'hi ha negat, bàsicament perquè si se'n va ha de ser a un club de Champions. Una alternativa seria el Chelsea, encara que el club de Londres paga una mica menys de traspàs. Sigui a un lloc o a un altre, el Barça calcula que la seva sortida permetria guanyar entre 40 i 42 milions d'euros de marge salarial, diners suficients per inscriure Silva. En un principi volia que en fossin 60, però això implicava una venda per 100 milions, cosa impossible ara mateix.

Ara bé, De Jong continua donant llargues i el Barça, que insisteix en la voluntat de fitxar Bernardo, ha ideat un pla B que implica la sortida de diversos jugadors: Memphis, Aubameyang i Dest. Però, com passa amb De Jong, no serà fàcil convèncer-los per deixar el Camp Nou. Dels tres, Memphis és qui tindria més predisposició a marxar. Això sí, ha exigit fer-ho lliure de traspàs per poder guanyar el màxim de diners al seu club de destí, que molt probablement seria el Juventus. En aquest punt, al Barça no li quedaria més remei que accedir-hi –s'estalviaria el seu salari– i negociar el percentatge d'una futura venda. Fórmula que ja s'ha aplicat amb les sortides de Riqui Puig i Óscar Mingueza.

Aubameyang, descontent amb la possibilitat de tornar a Londres

A Aubameyang no el sedueix la idea de tornar a Londres, ciutat que va deixar al gener, quan es va desvincular de l'Arsenal. El Chelsea està interessat en els seus serveis i podria oferir una xifra propera als 25 milions. Però Auba va venir a Barcelona per quedar-s'hi i costarà que accepti marxar. El club blue, però, insisteix i Thomas Tuchel, tècnic que ja va dirigir el gabonès al Borussia Dortmund, s'hi ha posat en contacte per persuadir-lo. Finalment, Dest tampoc vol deixar el Camp Nou, convençut encara que pot triomfar a Barcelona. De moment, Xavi ja li ha deixat clar que no compta amb ell i el va deixar fora de la convocatòria per al partit contra el Rayo. I això que el club no té cap lateral dret pur.

A banda de la insistència per Bernardo Silva, amb els canvis de cromos que comportaria, als despatxos del Camp Nou estan treballant per tancar les sortides de dos dels descartats, Umtiti i Braithwaite. A més de Collado, que està a Elx pendent de l'oficialitat de la seva cessió. Amb aquests moviments n'hi ha d'haver prou per resoldre el fitxatge de Marcos Alonso, per uns 8 milions, i inscriure Kounde. I un cop tancades aquestes carpetes començarà l'all-in per Bernardo. Per últim, queda pendent la renovació de Gavi, ja pactada però encara per signar. El club ha optat per esperar fins al final del mercat, ja que el seu nou contracte implica un augment salarial que podria arribar a condicionar la inscripció d'alguns fitxatges.

stats