NATACIÓ SINCRONITZADA
Esports 15/09/2018

Andrea Fuentes, nova seleccionadora de l'equip nord-americà de natació sincronitzada

La catalana va entrenar les nord-americanes en un campus i ha convençut la Federació

Efe
1 min
Andrea Fuentes, nova seleccionadora cap de l'equip nord-americà de natació sincronitzada

BarcelonaLa catalana Andrea Fuentes, membre de l'equip de natació sincronitzada espanyol durant molts anys, s'ha convertit en l'entrenadora en cap de l'equip nord-americà de natació artística, segons ha anunciat USA Syncro. Fuentes, tres vegades olímpica (Atenes, Pequín i Londres) i l'esportista espanyola amb més títols de la història dels Jocs juntament amb Mireia Belmonte, que també acumula quatre medalles, va entrar en contacte amb les nord-americanes després d'entrenar en alguns campus de desenvolupament i tecnificació als Estats Units.

"Estem molt satisfets de donar la benvinguda a una persona amb les credencials d'Andrea Fuentes com a directora tècnica del nostre equip nacional sènior", ha dit Linda Loehndort, presidenta d' USA Syncro. L'objectiu de l'equip nord-americà és tornar a estar a l'elit d'aquest esport, del qual va arribar a ser un dels grans dominadors.

La catalana va guanyar dues medalles de plata als Jocs de Pequín, una altra de plata en el duo i una més de bronze en els Jocs de Londres. A més, va guanyar setze medalles en Mundials i unes altres setze en competicions continentals. Es va retirar el 2013 i des d'aleshores ha alternat projectes personals a Espanya i a l'estranger.

"Aquesta serà la meva primera vegada com entrenadora en cap i estic molt motivada per treballar als Estats Units, el país en el qual va néixer aquest meravellós esport", ha explicat Fuentes en declaracions difoses per la federació nord-americana.

Fuentes, que parla anglès, francès i italià, és titulada en nutrició i succeeix en el càrrec Lolli Montico, que deixa el lloc després d'haver dirigit l'equip nord-americà els últims tres anys.

stats