Champions League

El fred i les baixes no frenen l'epopeia europea del Barça

L'equip blaugrana s'ha imposat per 0-6 al Rosengard amb un gran joc coral i ja té gairebé els dos peus als quarts de final de la Champions League

3 min
Les futbolistes del Barça celebren un dels gols davant el Rosengard.

BarcelonaAquest Barça t'acostuma a tenir el titular de la crònica sentenciat quan el final del partit encara s'ha de mirar amb prismàtics. Després només s'encarrega d'anar teixint un relat del qual ja se sap la conclusió: el triomf català. L'altre dia davant l'Eibar va ser Esmee Brugts qui va reclamar el protagonisme de la trama, i avui el fet destacat ha estat el joc coral amb traces d'epopeia impulsada per les múltiples baixes blaugranes i el fred de Malmö d'un vespre de desembre. El Barça ha golejat el Rosengard, aquesta vegada per 0-6, i ja té gairebé els dos peus als quarts de final de la Champions League.

Només dues jugadores del Barça s'han atrevit a sortir a jugar d'inici al Malmö Idrottsplats sense guants: l'anglesa Lucy Bronze i la mataronina Marta Torrejón. Però el fred, que ha comportat una sensació tèrmica inferior als -5 graus en alguns moments, no ha estat un impediment perquè el Barça s'hagi passejat una vegada rere l'altra pel balcó de l'àrea del Rosengard. En una d'aquestes jugades, quan s'acabava d'arribar al quart d'hora, Aitana Bonmatí ha posat una centrada rasa al cor de l'àrea i Jessica Wik, en l'intent de rebutjar la pilota, se l'ha introduït a la seva porteria.

Però les locals, esperonades per uns 4.000 espectadors entre els quals hi havia desenes de seguidors amb indumentària blaugrana, han estat a punt d'empatar en la següent jugada. Hanna Andersson li ha guanyat l'esquena a Bronze i ha executat una espècie de vaselina que entre Sandra Paños i el travesser han evitat que superés la línia de gol. L'esperança sueca s'ha evaporat amb una triangulació del Barça a la banda esquerra entre Mariona, Keira Walsh i Ona Batlle, que li ha servit un regal a Salma Paralluelo que la saragossana ha convertit en el 0-2 amb una rematada al primer toc. Encara abans del descans, Patri Guijarro ha enviat la pilota a l'escaire des de fora de l'àrea en un dia que des de Malmö s'ha tingut un ull posat en una de les absències, la de Mapi León. Aquest matí la central ha estat operada del trencament del menisc extern del genoll dret, que la tindrà de baixa, com a mínim, fins al tram final de la temporada.

Ja fa un mes que van començar les molèsties d'Alexia

Una altra de les baixes ha estat la d'Alexia. Demà farà un mes de l'inici de les seves molèsties al genoll esquerre, l'operat, després d'una jugada desafortunada davant el Benfica. Primer va ser dubte per al següent partit, el clàssic davant el Reial Madrid, i ara ja acumula cinc enfrontaments de baixa, set si es compten els dos que es va perdre de l'última aturada de seleccions, per a la qual va ser convocada en un primer moment. I tant des del seu entorn com des del club regna el silenci sobre l'abast de les molèsties. La sort és que, precisament ara, el Barça passa el moment més còmode de la temporada i no hi ha cap motiu per forçar el retorn d'Alexia.

El Rosengard, que té zero punts després dels tres primers partits de la fase de grups i que ja sap que el curs vinent no jugarà la Champions League perquè la lliga sueca ha acabat i ha quedat fora de les places classificatòries, no s'ha conformat amb tancar-se a la seva àrea durant tot el segon temps amb la intenció d'evitar una golejada escandalosa. Però la jugada no li ha sortit bé malgrat l'ajuda arbitral. Monika Mularczyk no ha vist un penal tan clar com l'aigua del Pirineu. Una conducció de Mariona ha finalitzat amb una dura entrada de Fiona Brown dins de l'àrea que l'àrbitra ha solucionat amb un servei de porteria. Com que fins als quarts de final de la competició no hi ha VAR, no ha tingut l'opció de rectificar. En canvi, res ha aturat el xut esguerrat d'Aitana que ha fet pujar el 0-4 ni el 0-5, obra de Mariona en un penal menys clar que l'anterior. Tampoc el 0-6 de Martina Fernández, que s'ha estrenat com a golejadora a la Champions League en el temps afegit amb una rematada al primer toc després d'un servei de córner.

  • Rosengard: Mukasa; Brown, Obaze, Arnardottir, Jessica Wik; Emma Jansson (Persson, 83'), Bredgaard (Sprung, 74'), Öling; Larsson, Schoug (Stojanovska, 92'), Andersson. Entrenador: Joel Kjetselberg.
  • Barça: Paños; Bronze, Torrejón, Engen (Martina Fernández, 66'), Ona Batlle; Walsh, Aitana (Vicky López, 66'), Patri Guijarro (Júlia Bartel, 78'); Esmee Brugts (Dragoni, 78'), Mariona, Salma Paralluelo (Clàudia Pina, 65'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Jessica Wik, en pròpia porteria (16'), 0-2 Salma Paralluelo (37'), 0-3 Patri Guijarro (45'), 0-4 Aitana Bonmatí (62'), 0-5 Mariona Caldentey, de penal (73'), 0-6 Martina Fernández (92').
  • Àrbitra: Monika Mularczyk (Polònia).
  • Targetes grogues: Emma Jansson (31').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Malmö Idrottsplats. 4.122 espectadors.
stats