FUTBOL
Esports 30/04/2015

Florentino, al jutge: "No m'agrada la pregunta"

En la declaració del president blanc en l'operació Púnica hi va haver tensió amb el magistrat

Ep
4 min
Florentino Pérez / EFE

MadridEl president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va assegurar davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que el director de Société Générale, banc al qual es va incorporar l'exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados, després de deixar la política, va ser la persona que li recomanar contractar a l'informàtic Alejandro de Pedro, al qual el magistrat considera presumpte 'aconseguidor' de contractes de la xarxa.

En la declaració com a testimoni que va protagonitzar el passat 2 de març, a la qual ha tingut accés Europa Press, el president del Reial Madrid va assenyalar que el director general de l'entitat per a Espanya i Portugal, Donato González, li va dir que De Pedro tenia "una empresa especialitzada" en xarxes socials que "treballava per a empreses de l'Ibex" encara que mai li va preguntar per quins.

Pérez detalla que el contracte, que el Reial Madrid va signar amb l'empresa EICO, va estar vigent entre setembre de 2013 i setembre de 2014, va tenir un cost d '"un màxim de 300.000 euros" i tenia l'objectiu de posicionar el club en xarxes socials de vuit països, entre ells Brasil, Xina, Anglaterra i Alemanya. "Volíem tenir una mostra de com està el Madrid al món", va explicar abans d'assegurar que De Pedro mai va realitzar treballs de "reputació" ni per a ell ni per al club.

Tensió màxima

El president del Reial Madrid va negar que Granados estigués a la reunió en la qual li van presentar a De Pedro, com va assegurar aquest davant del jutge instructor. "Sé que ha estat conseller però no he tingut mai a la vida cap relació. No conec Granados, ni l'altre, no conec ni a les empreses ni a ningú. Sé qui és perquè va ser conseller de la Comunitat però en la meva vida he tingut relació amb ell. Mai he coincidit amb els dos ", va dir.

En un moment de la declaració la fiscal Anticorrupció va preguntar a Pérez si el director general de Société Générale li "va exigir" que contractés a De Pedro. "Exigir-me a mi, però per què? -respon el mandatari madridista-. Nosaltres som clients dels bancs, no a l'inrevés".

Dubtes del jutge

Durant tot l'interrogatori, que es va perllongar durant 45 minuts, el jutge Velasco mostra la seva estranyesa en repetides ocasions pel fet que el Reial Madrid contractés a De Pedro per dur a terme aquests treballs quan, al seu parer, l'empresa, "amb deu empleats i vint clients", no tenia "capacitat" suficient per afrontar aquesta tasca.

"No sembla raonable contractar amb aquest senyor, que no tenia plantilla, que no era de Madrid... perdoneu, però m'estranya tot. Fa la sensació que la poca relació que va tenir amb ell era per un altre motiu i això era una cobertura", va afirmar l'instructor en un moment de la compareixença. "No m'agrada la pregunta", va contestar Pérez.

"Negui-m'ho, si jo el que vull és que em negui la informació però a aquesta empresa no la veig capacitada", va replicar el jutge. En aquest punt, el president del Reial Madrid va afirmar: "Digueu-me dues empreses expertes en xarxes socials, jo no sóc capaç. És un món tan nou que no n'hi ha".

En la mateixa línia, Velasco va assenyalar que l'aplicació que tenia l'empresa de De Pedro per treballar en xarxes socials era "un cercador". "Poso 'Reial Madrid' i 'Florentino' i el que surti en els cercadors. Això ho fa amb Google i té el mateix resultat. No entenc perquè contractar una persona per això", li va deixar anar.

Diners del PP

En un altre passatge de la declaració Velasco va preguntar si en les converses que va mantenir amb De Pedro aquest li havia "demanat diners per al PP". "Em molesta una mica la pregunta", va dir Pérez. "L'he de fer perquè és la meva feina", va replicar el jutge. Llavors el president del Reial Madrid va assenyalar que De Pedro "no s'hagués atrevit" a fer-li aquesta petició.

"Així de clar, si em coneix, a mi la gent no s'atreveix a preguntar-me això", va assenyalar Florentino Pérez abans de tancar que el presumpte 'aconseguidor' no li va demanar diners "ni en negre ni en blanc". "Només això i en quina hora ho hem fet", es va lamentar.

Velasco també va interpel·lar al testimoni si De Pedro li va oferir participar en "algun negoci" amb "ens públics o polítics tant a Espanya com l'estranger". "Zero, zero, zero, mai ...", va contestar Pérez, qui sí que va admetre que l'experiència amb EICO el va ajudar a arribar a la conclusió que l'entitat havia de donar "un salt qualitatiu i fer una altra cosa". Per això, als sis mesos el club va contractar a Microsoft a fi de fer "una plataforma mundial" en què reunir la "major quantitat de seguidors".

18.000 càmeres

Pérez també va lamentar en diverses ocasions haver subscrit aquest contracte. "La fatalitat és que la persona a la que se'ns presenta com a expert, ja que després resulta que està implicada en una cosa que taca el nom del Madrid", va assenyalar. Llavors el jutge va intentar tranquil·litzar recordant-li que compareix com a testimoni i no com a imputat. "Hi ha allà fora 18.000 càmeres", es va queixar el president. "Com sempre", va replicar Velasco.

El dirigent madridista, que va destacar la importància de les xarxes socials per al club i va vaticinar que "en el món desapareixerà el paper", també va negar, a preguntes de la fiscal Anticorrupció, que l'empresa de De Pedro creés una societat per dur a terme la compra de seguidors a Facebook. "M'estranya perquè als sis mesos vam decidir que el camí del Madrid no era així i calia fer una forta inversió", va explicar.

stats