FUTBOL
Esports 15/01/2016

"Potser Florentino s'ha de menjar Cristiano amb patates": les opinions de la sanció de la FIFA al Madrid i l'Atlètic

La sanció de la FIFA a l'Atlètic de Madrid i al Reial Madrid pel fitxatge de menors centra els articles d'opinió de la premsa esportiva

Ara
3 min
Enrique Cerezo i Florentino Pérez, presidents de l'Atlètic i del Reial Madrid / JUAN CARLOS HIDALGO / EFE

BarcelonaLa sanció de la FIFA a l'Atlètic de Madrid i al Reial Madrid pel fitxatge de menors centra els articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest divendres:

Josep Maria Casanovas, a 'Sport'

"Florentino està atrapat, sense poder portar endavant els seus plans, amb una plantilla cremada i enfrontada. Ara pot fitxar, però en el mercat d'hivern no hi ha possibilitats per renovar la plantilla com desitja. Potser s'ha de menjar Cristiano amb patates, acomiadar-se de contractar De Gea i sense possibilitats de convèncer Lewandowski".

Joan Vehils, a 'Sport'

"Florentino deu estar més tocat que mai. De fet, molt malament ha d'estar el president blanc per no donar la cara. Amb el que li agrada a ell argumentar campanyes en contra o acusar la premsa...".

Xavi Torres, a 'L'Esportiu'

"El Madrid i l'Atlètic també han fet trampes i, com el Barça, ho han de pagar. També parlaran de mà negra i de sanció injusta. El seu discurs ens el sabem de memòria. Plorar per no res. Segur, però, que Florentino traurà la cartera abans del dia 29 i comprarà mig món futbolístic. Serà la seva darrera joguina fins d'aquí a un temps...".

Santi Nolla, a 'Mundo Deportivo'

"Ara caldrà seguir el tracte dels comitès d'apel·lació de la FIFA amb l'Atlètic i el Madrid i veure fins on poden arribar les mesures cautelars o si hi ha casos d'amnistia. Però, de moment, això que el Barça era un cas aïllat de mala gestió en la contractació de menors estrangers... deu ser que no".

Francesc Aguilar, a 'Mundo Deportivo'

"Quan la FIFA va sancionar el Barça hi va haver reaccions que van qualificar els dirigents del club de traficants de nens. Van escriure i van omplir tertúlies dient animalades d'una Masia que segueix sent un referent. Però ningú, absolutament cap club, ha donat suport al Barça quan va demanar a la FIFA que estudiés la possibilitat de variar el reglament".

Santiago Segurola, a 'Marca'

"La FIFA està en una posició tan dèbil que necessita agafar-se al primer salvavides que troba. Més que mai, li convé interpretar el paper de policia de les causes més justes i cap és més apreciable als ulls de la gent que la protecció dels més indefensos: els nens".

Enrique Ortego, a 'Marca'

"Quan la FIFA va sancionar el Barça amb matisos una mica diferents dels que ens ocupen ara ja va semblar un atropellament exemplar sense raó de ser i amb un dany moral als nens irreparable".

Alfredo Relaño, a 'As'

"No sé què en sortirà, de tot això, però potser a Florentino no li anirà malament un any sense fitxar. Cal provar-ho tot, que la vida se'n va en el temps de dir 'Jesús'. I al Barça no li ha anat malament del tot, no?".

Juan Cruz, a 'As'

" La vergonya del Barça va tenir els seus atenuants, que van resultar postissos, perquè el club va poder fitxar i dissimular a llarg termini la penúria en què va entrar la seva plantilla. La pobresa que va exhibir el Barça durant aquest trànsit serà la mateixa que pateixin ara els més importants clubs madrilenys".

Emilio Pérez de Rozas, a 'El Periódico'

"Quan Florentino es reia de la dura sanció que li van imposar al Barça i somiava el triplet, la maleïda premsa, la mateixa que el volia fora del Reial Madrid 'perquè els periodistes poguessin influir en les decisions del club', va anunciar, l'abril del 2015, que el seu Reial Madrid i l'Atlètic serien sancionats amb idèntic càstig que el Barça".

Joan Josep Pallás, a 'La Vanguardia'

"La sanció de la FIFA contra l'Atlètic i el Reial Madrid actua com un bumerang tant per als que des de Madrid reien creient-se impunes com per als que des de Barcelona van treure a passeig la teoria de la mà negra com si en el punt de mira de la FIFA només existís La Masia".

José María Brunet, a 'La Vanguardia'

"L'última notícia és el pal de la FIFA al Reial Madrid i l'Atlètic per infringir la normativa sobre traspassos de menors de 18 anys. Ara resulta que La Masia no té l'exclusiva de les sancions i la prohibició temporal de fitxatges. Tot un regal per a blancs i matalassers, sobretot per a Zidane, a excepció que corrin a fitxar abans del dia 31".

stats