FUTBOL
Esports 02/07/2014

FIFA no veu indicis de manipulació de partits al Mundial

El màxim organisme del futbol mundial ha aclarit que tots els partits d'aquest Mundial estan fora de sospita en un comunicat

Efe
1 min

BrasilLa FIFA ha explicat que no veu indicis de manipulació de partits durant el Mundial i ha demanat a la revista alemanya Der Spiegel les proves que els van portar a publicar que el resultat del Croàcia-Camerun (4-0) va estar condicionat per les apostes.

Per mitjà d'un comunicat del director de Seguretat de la Federació Internacional, Ralf Mustchke, llegit per la portaveu de la FIFA, Delia Fischer, el màxim organisme del futbol mundial ha recordat que s'han vigilat tots els partits d'aquesta Copa del Món. A més, ha demanat a Der Spiegel que aporti les proves que l'han portat a publicar una suposada intervenció del mercat d'apostes en el resultat i en l'expulsió en el primer temps del camerunès Alex Song per donar un cop de colze a Mario Mandzukic.

"S'ha fet un seguiment rigorós dels 56 partits d'aquesta competició i no hi ha indicis de manipulació i manipulacions per afavorir resultats en el mercat d'apostes. És un material que cal manejar amb respecte i responsabilitat", ha explicat la FIFA en aquest comunicat.

En aquest sentit, Gerard Houllier, membre del Grup d'Estudis Tècnics de la FIFA, que elabora els informes dels partits des del punt de vista futbolístic, ha assegurat que no han detectat res estrany i ha posat com a exemple el partit entre els Estats Units i Alemanya. "L'empat classificava tots dos i els seus entrenadors són grans amics, però els dos van anar a per la victòria", ha dit. La Federació Camerunesa, però, va anunciar dies enrere que ha obert una investigació per aclarir el comportament sospitós d'alguns dels seus internacionals.

stats