BARÇA
Esports 23/06/2019

Europa: l'objectiu de les seccions del Barça per a la temporada vinent

Dues Champions de la secció d'hoquei i una de la d'handbol és el balanç de les cinc últimes temporades

Adrià Fernández
4 min
El Barça Lassa de futbol sala celebrant el títol de lliga

BarcelonaAmb el triomf del futbol sala en el cinquè i definitiu partit de la final de la Lliga són 17 els títols que les seccions professionals del Barça han aconseguit aquesta temporada: 6 de l'handbol, 5 de l'hoquei patins, 4 del futbol sala, un del bàsquet i un altre del futbol femení. Això sí, cap ha sigut en competició europea, la veritable assignatura pendent del club. Dues Copes d'Europa a la secció d'hoquei i una a la d'handbol és el pobre balanç de les cinc últimes temporades.

El gran triomfador d'aquesta temporada és l'equip de futbol sala. El gran nivell demostrat a la fase regular s'ha transmès al 'play-off', on s'ha aconseguit posar fi a l'hegemonia del Movistar Inter, que acumulava cinc lligues consecutives. "La temporada hauria quedat a mitges si no haguéssim guanyat. És la cirereta del pastís", va dir el tècnic blaugrana, Andreu Plaza, després del cinquè i definitiu partit contra ElPozo Múrcia. A banda de revalidar la Copa del Rei i la Copa Catalunya, els d'Andreu Plaza també han aconseguit la Copa d'Espanya, un títol que se'ls resistia des de la temporada 2012/13. A Europa, en canvi, el conjunt blaugrana va quedar-se a un pas de la final, al perdre per 2-5 contra el Kairat Almati a les semifinals. La victòria a la final de consolació els va atorgar una tercera posició que podran millorar la temporada vinent després d'haver-se classificat novament per a la màxima competició europea.

Sergio Lozano, l'únic jugador que ha guanyat les quatre lligues amb el Barça Lassa

Els de Pesic s'han hagut de conformar aquesta temporada amb revalidar la Copa. El Madrid ha sigut molt superior al Barça i va aconseguir el títol de Lliga al derrotar els blaugranes per 3-1 en el global de la final. A Europa: una nova decepció. Ja són cinc els anys consecutius en què els blaugranes no s'han classificat per a la 'final four'. Després de quedar en cinquena posició a la fase regular, l'Anadolu Efes va descavalcar els blaugranes de la competició. El projecte de Svetislav Pesic sembla, però, que encara té corda. Després de caure eliminat contra el Reial Madrid, el tècnic serbi va sorprendre tothom en roda de premsa: "No en volia parlar perquè no és el moment, però en principi jo vull continuar en el club i amb aquest equip. Hi veig molt de futur, en aquest equip, i això em motiva. Dos anys és possible, però un més és segur", va deixar anar.

El Barça Lassa aprèn a jugar finals ajustats

La superioritat del Barça en handbol i hoquei patins en les competicions estatals és abismal. Tot i aconseguir sis i cinc títols, respectivament, la temporada continua sent agredolça. I és que l'objectiu de tots dos equips, cada temporada, és regnar a Europa. Els de Xavi Pascual han perdut aquesta temporada a les semifinals contra el Vardar de manera estrepitosa. Van deixar-se remuntar un avantatge de set punts quan el bitllet cap a la final ja estava pràcticament assegurat. Els d'Edu Castro han caigut, també, a les semifinals contra el Porto, però de manera més dolorosa: a la tanda de penals. Això sí, la secció d'hoquei ha sigut la més regular a Europa els últims anys: dos títols en els últims cinc anys i quatre en els últims deu.

Xavi Pascual, l’entrenador del Barça Lassa d’handbol.

Pel que fa al futbol femení, el club ha viscut una temporada inoblidable, però amb molts aspectes a millorar de cara a la pròxima campanya. Convertir-se en el primer equip espanyol que arriba a una final de Champions és motiu d'orgull i n'hi ha per estar satisfets, i és que competir a Europa requereix un cert nivell, però també tenir la sort de cara. Al Barça el van afavorir els encreuaments en les eliminatòries i va arribar a la final davant el totpoderós Olympique de Lió, que va esmicolar, en qüestió de minuts, el somni blaugrana. Per pressupost i per plantilla, al Barça femení se li exigeix alçar la Lliga. Les jugadores, temporada rere temporada, han assegurat que l'objectiu principal és aquest, un títol que fa quatre anys que no aconsegueixen. Precisament són quatre els anys que han passat des que el club va professionalitzar la secció i ha vist com Athletic Club (2016) i l'Atlètic de Madrid en les últimes tres temporades han acabat guanyant la Lliga a l'última jornada. Tampoc han pogut revalidar la Copa de la Reina, competició que s'havia tenyit de blaugrana els dos últims cursos. Amb tot, l'únic títol que han guanyat és la Copa Catalunya, un torneig que només se'ls ha escapat un dels últims deu anys.

Decepció de les jugadores del Barça després de perdre la final de la Champions.
stats