Esports
Esports 26/09/2015

"Em recriminen que als entrenaments parli en català": esportistes catalans denuncien coaccions

Xavier Vinyals fa públics missatges anònims d'esportistes amb por de represàlies

àlex Gozalbo
2 min
Tibau, Esteva i Vinyals / PERE VIRGILI

BarcelonaXavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, ha denunciat que molts esportistes catalans no s'han afegit a la campanya 'Guanyarem' per por de represàlies. "Els 600 esportistes que hi participen són valents, saben que hi tenen més a perdre que a guanyar", ha dit el dirigent, que ha fet públics una sèrie de missatges anònims d'esportistes que s'han sentit coaccionats:

1. "Tant de bo que estiguéssim en un estat en què posicionar-se no comportés conseqüències negatives, però lamentablement no és així. No puc col·laborar amb vosaltres".

2. "Jo votaré pel 'sí', però la meva situació esportiva no em permet posicionar-me perquè m'estic jugant anar als Jocs Olímpics. La meva presència no és segura. Tant de bo que aviat les puguem jugar amb la nostra selecció, defensant Catalunya".

3. "Col·laboro anònimament amb l'ANC, però no podré col·laborar amb vosaltres perquè coneixes de primera mà com funciona el món de l'esport".

4. "Aquestes coses fan una mica de por. Estic a la selecció espanyola i aquestes coses ens les tenen prohibides. Si ho fas, te la jugues".

5. "Hi estic d'acord, però estic buscant patrocinadors de cara a la pròxima temporada i, si dono la cara, segur que se'm tanquen les portes automàticament".

6. "Perdoneu, no tinc sortida. Em sento un mercenari camí dels Jocs Olímpics amb Espanya".

7. "Espero ser a la Meridiana, però no em puc fer la foto. Sé el que em dic i podria estar pagant durant un any sencer el fet de fer-me la foto".

8. "No puc. Si em recriminen que als entrenaments parli en català amb els meus companys catalanoparlants, imagina't si em faig la foto".

9. "Moltes gràcies, però ja saps que tot això, quan et mous fora de Catalunya, és merda. Ja veus com està el tema".

stats