Futbol Català
Esports 31/01/2012

Preocupació a l'Espanyol per la ratxa del filial

El màxim favorit a l'estiu per ser campió de Tercera es troba des de fa dues setmanes fora de la zona d'ascens i fa quatre partits que no guanya

àngel Garreta
1 min
El tècnic espanyolista

BarcelonaDins la direcció esportiva de base de l'Espanyol s'ha instal·lat la por a repetir una nova temporada a Tercera amb el mateix desenllaç que l'anterior. L'equip amb més pressupost de la categoria i cridat a ser-ne el campió, va començar el curs marcant el ritme i marxant en solitari a la taula. Res feia pensar que entrada la segona volta, amb 22 jornades al darrere, l'Espanyol B no ocuparia plaça de promoció d'ascens i sumaria una ratxa d'una única victòria en els darrers set partits.

L'equip dirigit per Raúl Longhi, aterrat aquest estiu a la banqueta de l'equip filial espanyolista, es troba en el pitjor moment de la temporada. La ratxa, dolenta per ella mateixa, es carrega de més preocupació pels responsables esportius blanc-i-blaus mirant els rivals contra els que ha punxat l'equip. De les darreres ensopegades, només el Cornellà ocupa la primera meitat de la classificació. Les derrotes contra l'Amposta, el Castelldefels -la primera a casa- o el recent empat a la Ciutat Esportiva contra el Vilanova, han disparat les alarmes.

La temporada passada el filial espanyolista va participar de nou a Tercera després d'haver descendit de Segona B. Amb un ampli pressupost i jugadors de nivell, el desenvolupament de la temporada va fer que el primer equip agafés jugadors de la base per jugar a Primera Divisió. El camí del filial va ser molt irregular i va acabar amb la destitució de Toni Rovira a la banqueta. Enguany la situació no és tan crítica -la promoció es troba a un punt de distància-, però dins l'àrea de base de l'Espanyol no agrada gens l'actual dinàmica de resultats i joc. L'equip, no obstant, encara té marge de confiança per part dels responsables esportius.

stats