Futbol
Esports 13/10/2022

Un escàndol arbitral priva el Terrassa de jugar la Copa: “Estem molt indignats, és lamentable”

Els vallesans presenten una queixa a la RFEF per una acció polèmica al partit de Copa RFEF contra el Real Unión d'Irun

3 min
Diversos jugadors del Terrassa adverteixen l'entrada d'una segona pilota en l'acció de l'1-0

TerrassaLes polèmiques arbitrals no són exclusives del futbol professional. El Terrassa FC, de la Segona RFEF, clama contra la Federació Espanyola de Futbol davant d’un polèmic arbitratge que pot tenir conseqüències esportives i econòmiques molt importants per als vallesans. El club egarenc estudiarà emprendre totes les accions legals pertinents davant la RFEF com a mesura de protesta per la seva eliminació de la Copa RFEF: l'únic gol del partit (1-0) va arribar quan hi havia dues pilotes sobre el terreny de joc, la segona de les quals entenen que interferia clarament en l’evolució del partit. 

Els fets van tenir lloc dimecres, a l’Stadium Gal, d'Irun. Al minut 72, l’equip local, el Real Unión, va servir un córner en curt. Des d’un camp annex van xutar una pilota que alguns espectadors demanaven des de la grada. La pilota va superar la coberta de l’estadi i va entrar dins del terreny de joc. 

Diversos jugadors del Terrassa van advertir aquest fet aixecant els braços i, fins i tot, quedant-se aturats per tal que l’àrbitre aturés el partit. Tot i la distracció d’aquesta segona pilota, que va travessar tota l’àrea fins que va arribar als peus de l’àrbitre, el conjunt local va continuar jugant i va aconseguir marcar en una jugada enrevessada on ni tan sols queda clar si la pilota va acabar entrant o no. Indignats, els jugadors del Terrassa es van afanyar a protestar una acció que va acabar decidint el partit i costant als vallesans l’eliminació de la Copa RFEF. 

“És lamentable, estem molt indignats”, protesta a l’ARA el president del Terrassa, Jordi Cuesta, que mostra el seu malestar per la jugada esperpèntica. “Molts jugadors es queden aturats, hi podria haver falta dins de l’àrea i, a més, ni tan sols es veu si la pilota acaba entrant, és molt fort”, diu el president, que defensa que el col·legiat hauria d’haver aturat el joc i declarat bot neutral. A través d'un comunicat, el club qualifica "del tot injusta la decisió de l'àrbitre de continuar jugant amb dues pilotes dins el camp que interferien directament sobre la jugada". En l'escrit, a més, el Terrassa també mostra la seva sorpresa pel fet que, en el minut 85, l'àrbitre sí que decidís aturar el joc –i així ho va fer constar a l'acta– per l'entrada de nou d'una segona pilota al terreny de joc. "És una llàstima, perquè estàvem fent un partit molt seriós", afegeix Cuesta.

A les protestes dels jugadors sobre la gespa s’hi va afegir la del director esportiu del club vallesà, Miquel Ezequiel, que segons recull l’acta arbitral va “dirigir-se a l’assistent, en actitud agressiva, colpejant-lo amb el palmell de la mà a l’esquena". Segons l'acta, Ezequiel "va haver de ser subjectat per diverses persones”. El club egarenc condemna la conducta del seu director esportiu, que a més ha generat un gran malestar a la Federació Catalana de Futbol. “Els hem trucat per demanar-los ajuda i ens diuen que estan enfadats per aquest fet, que és una cosa diferent de la que ha passat durant el partit”, lamenta Cuesta. Ezequiel, per la seva banda, assegura que l'àrbitre va "falsificar l'acta" al fer-hi constar que el directiu l'esperava fora del camp un cop finalitzat el partit. El club egarenc, que ha demanat públicament disculpes pel comportament d'Ezequiel, presentarà al·legacions a l'acta arbitral.

L’incident en qüestió no només és una simple polèmica arbitral, sinó que té efectes molt perjudicials per a l’economia del Terrassa. Si superava l’eliminatòria i, per tant, accedia a les semifinals de la Copa RFEF, es classificava automàticament per a la Copa del Rei, on s’hauria enfrontat a un rival de Primera Divisió. “Ens hi juguem molts diners. Un Primera ens hauria permès omplir l’estadi, que estarà acabat de reformar al desembre. El 2020, degut al covid, ja vam haver de jugar a porta tancada contra el València, així que no vam poder aprofitar per fer caixa i ara teníem molta il·lusió”, diu lamentant-se el president del club egarenc. 

stats