Bàsquet - Lliga Catalana Femenina
Esports 29/09/2023

Laura Antoja: "Quan era jugadora encara hi havia menys entrenadores"

Entrenadora de l'Spar Girona

3 min
Laura Antoja durant el primer partit de la Lliga Femenina Endesa

GironaLaura Antoja (Badalona, 1977) és l'entrenadora d’un Spar Girona ambiciós que aquest cap de setmana disputa la Lliga Catalana AON a la Seu d’Urgell. Després de la seva experiència com a ajudant, arriba el moment de fer el salt definitiu a la banqueta d’un club que fa anys que pica pedra pel bàsquet femení.

Com han arribat a l’inici de la temporada?

— Vam arribar a la primera jornada de la Lliga Femenina Endesa amb cinc baixes del primer equip, cosa que implica evidentment que l’equip no estigui al 100% de les seves possibilitats. Les jugadores han anat arribant amb la pretemporada ja començada i amb això hem hagut d’anar construint-ho tot. La sensació tant del col·lectiu com meva és que l’equip està absolutament en l’inici de la construcció. Hem de tocar de peus a terra, ser realistes i treballar per competir.

Quan pugui tenir una línia de treball continuada, quin Spar Girona ens hem d’imaginar?

— M’agradaria tenir un equip molt dinàmic. Vull que tota la plantilla m’ajudi a donar un gran dinamisme al joc. Hem de ser agressives en defensa i llançar la pilota cap endavant amb facilitat, proposar situacions d’arribada amb un joc alegre i tenir clar on hem de buscar el talent. M’agradaria ser un equip valent i alegre en el ritme, que generi coses als partits.

Amb l’aparició de rivals com el València Basket i el Casademont Saragossa, és cada vegada més difícil mantenir-se a l’elit?

— Segurament la resposta és un sí. Com més competència hi ha, el llistó per aconseguir reptes i objectius puja perquè hi ha més gent en joc. La competitivitat per les quatre primeres places de la Lliga és molt gran. El club està fent un pas de gegant per intentar mantenir-se en aquesta competitivitat tan potent que hi ha a la part alta de la classificació.

Laura Antoja, entrenadora de l'Spar Girona

Com visualitza l’alternança de dues competicions?

— L’objectiu primordial és cohesionar perquè hi ha moltes jugadores i un cos tècnic nou. Fins a Nadal cada entrenament i cada partit ens ha de servir per millorar l’equip i construir un joc sòlid. Hem d’utilitzar tots els moments per fer un pas endavant i ser més fortes. Hem d’aconseguir una identitat pròpia.

Quina Laura Antoja hem d’imaginar-nos com a entrenadora?

— Soc una persona bastant perfeccionista. M’agrada tenir ordre dins i fora del sistema de treball. Tot l’equip ha de ser treballador i ha d’estar concentrat en cada detall. Al mateix temps, vull transmetre un caràcter fort i valent perquè s’ha de ser guanyador. El rigor en el treball diari és el que ens acostarà als nostres objectius. Després ja arribarà el gaudi, però primer hem de ser estrictes.

La Lliga només compta amb quatre entrenadores. Per què?

— És una situació minoritària, però quan era jugadora encara hi havia menys entrenadores. Són situacions que veig com a oportunitats. Tinc el desig que siguin referents per a totes aquelles entrenadores que estan treballant a la base. Hi ha molts clubs catalans que aposten per entrenadores, però s’han d’animar a ambicionar-ho, a creure que pot ser possible. Espero que surti bé perquè cada vegada hi hagi més clubs com l’Uni Girona que s’animin a posar dones al capdavant dels seus projectes. Espero ser un bon mirall.

stats