Barça
Esports 30/10/2022

'E-sports', pescar i somiar amb el Mundial: la nova vida del Kun Agüero

Un any després del seu últim partit com a futbolista, ha aterrat de ple en el món dels videojocs

5 min
El Kun Aguero, durant la inauguració del centre de jocs del seu equip d'e-games

BarcelonaEra el seu primer partit com a titular amb el Barça. Va ser el primer i l'últim. El 31 d'octubre del 2021, Sergio Agüero va saltar amb Víctor Laguardia, defensa de l'Alabès, i al caure va marejar-se. Va notar que respirava amb dificultat, que el cor estava accelerat. Els metges del Barça van decidir que el millor era enviar-lo a un hospital a passar la nit, mentre el partit seguia al Camp Nou. No era un bon moment per al Barça, on Sergi Barjuan feia d'entrenador a l'espera de l'arribada de Xavi.

Sergio Agüero (Buenos Aires, 1988) havia arribat aquell estiu per reforçar la davantera blaugrana després d'un munt d'anys marcant gols i guanyant títols amb el Manchester City. Amb 33 anys, ja no estava en el millor moment de la seva carrera, amb massa lesions els anys anteriors, però mantenia l'olfacte golejador i el carisma. En un Barça que no tenia un ral i que es llepava les ferides del desastre de les temporades anteriors, el seu sentit de l'humor va ser benvingut per tothom. Joan Laporta, que feia poc que havia arribat a la presidència, va fitxar-lo sabent que potser no podria jugar tots els partits. Ningú esperava que en jugaria tot just cinc i només un com a titular, en què va notar els problemes cardíacs que van posar punt final a la seva carrera. Vestit de blaugrana, va marcar un sol gol, contra el Madrid, en una derrota al Camp Nou quan Ronald Koeman s'havia quedat sense crèdit. L'arrítmia que patia va provocar que inicialment els metges es donessin un període de tres mesos de proves abans de decidir si li aconsellaven retirar-se, cosa que va passar el desembre del 2021, just quan Xavi havia acabat d'arribar per dirigir el Barça.

Agüero abandonant el terreny de joc contra l’Alabès.

"Els primers 15 dies els vaig passar molt malament. Se'm va accelerar el cor una mica i vaig pensar que era una ximpleria i que em curaria. Però quan em van posar en aquella estranya saleta privada amb uns monitors vaig adonar-me que les coses no anaven del tot bé, però em deien que anava bé. No podien venir a veure'm i jo vaig dir-me que era estrany. L'endemà em vaig llevar bé i van anar passant les hores, però no em deien res. No em deien "ja te'n pots anar a casa". Llavors va arribar el metge i em va dir que m'havia de quedar una nit més. No sabia què passava. Dilluns al matí em vaig llevar, va arribar la infermera i em va dir que m'havien de traslladar a una clínica privada per fer una revisió més profunda. Ja m'ho veia venir. A la clínica em van fer un control més profund. Per fer-te la prova et fiquen una mena de mànega per l'engonal per provocar-te els atacs d'arrítmia per veure quin és el més semblant al que m'havia passat. Em van posar xapes pel pit i jo em deia: «Què estic fent aquí, em volen parar el cor!». Em van provocar el primer atac, després el segon, i el tercer va ser com el que havia sentit. Me'n vaig anar a la meva habitació i de sobte em vaig començar a marejar i el cor se'm va començar a accelerar una altra vegada, i vaig intentar relaxar-me perquè baixés. Em van posar un xip al cor. Tinc un xip que si se m'accelera el cor salta", recordava aquests dies el Kun en un directe a Twitch, plataforma on s'ha fet molt habitual veure'l jugant amb videojocs.

"Ja sabia una setmana o 10 dies abans dels resultats finals que probablement m'hauria de retirar, però no ho assumia i m'anava preparant per a aquell moment. Quan em van dir que era la fi, que ho havia de dir, me'n vaig anar a Abu Dhabi per distreure'm una mica, i el dia de la roda de premsa de comiat estava tranquil. Estava amb Laporta abans de sortir a la conferència de premsa al Camp Nou, i quan vaig veure l'escala amb la meva cadira allà em vaig trencar i em vaig posar a plorar. Vaig abraçar Laporta. Havia de sortir i no volia, perquè a mi em costa. No volia que em veiessin plorant i Laporta em deia que havia de sortir a parlar", recordava l'argentí, que va ser un dels debutants més joves de la història del futbol del seu país quan, amb 15 anys, ja va jugar a Primera amb l'Independiente d'Avellaneda. Amb 12 anys, Agüero ja havia tingut arrítmies al cor, però cap metge li va desaconsellar que jugués a futbol, i amb 17 anys ja el va fitxar l'Atlètic de Madrid, on jugaria cinc anys abans de marxar al Manchester City.

La gran passió del Kun

Un cop es va retirar, va començar la nova vida per al Kun, que tal com ha admès el mateix Leo Messi, un dels seus millors amics, és dels més actius al grup de WhatsApp que tenen els jugadors de la selecció. "Com que s'ha retirat i té molt de temps lliure sempre ens fa bromes", va dir. Agüero aspirava a ser al Mundial d'aquest novembre com a jugador, però finalment hi serà com a membre de la delegació argentina. "És una d'aquelles persones que fan pinya, que sumen. Ens ajudarà perquè coneix bé a tothom", admetia Lionel Scaloni, el seleccionador argentí.

La major part de la seva nova vida, però, la dedica a una de les seves passions, els e-sports. Si durant els últims anys ja es van fer populars els seus directes en stream on ell jugava, ara ha creat el seu propi equip, el KRU, amb dues seus físiques, una a Barcelona i l'altra a Buenos Aires. Agüero ha invertit més de mig milió en aquest projecte, que ha fitxat jugadors i jugadores per competir en diferents tornejos de videojocs. De fet, en alguns concursos els seus jugadors ja han arribat a les fases finals de campionats mundials, fet que omple d'orgull el Kun. "Quan vaig començar era ambiciós, però no pensava que aniria tan bé. La primera idea va ser competir al FIFA i després hem arribat al Valorant. Tenim tanta gent donant-hi suport que hem pogut obrir un centre d'entrenament per a jugadors al barri de Palermo de Buenos Aires", explica.

L'altra gran inversió personal d'Agüero ha estat comprar una casa valorada en 15 milions de dòlars a Miami, on viu. "No visc fora de l'Argentina per un tema d'impostos, ho faig per qualitat de vida. Malauradament, a l'Argentina molta gent marxa a viure a barris tancats per por, hi ha poca seguretat", ha explicat l'exfutbolista, que torna habitualment al seu país per veure el fill que va tenir amb la seva primera dona, Giannina Maradona, filla de Diego Armando Maradona. Agüero s'ha deixat veure practicant pesca esportiva, jugant a golf i a les zones de vips de curses de Fórmula 1 i tornejos de tenis: un cop va anar a animar la catalana Paula Badosa quan va jugar a Miami.

L'argentí, un any després d'aquell salt amb Laguardia en què tot va canviar, es prepara per anar a Qatar a donar suport d'una manera ben diferent a la selecció de Lionel Messi. Ho farà mentre no deixa de seguir com els jugadors del seu equip d'e-sports li donen alegries. "Ara soc president. I recordo com podia ser de pesat, jo, així que ara entenc els presidents dels clubs on vaig ser", bromejava en un dels seus directes un Agüero que cada dia dedica una estona a jugar i a xerrar amb els fans. Converses on, de tant en tant, genera polèmiques, com quan va afirmar que les vacunes contra el coronavirus no servien de res.

stats