FUTBOL
Esports 18/03/2014

Drogba amenaça el pas a quarts del 'seu' Chelsea

L'equip de Mourinho s'enfronta (20:45h/Canal+ Liga de Campeones) al Galatasaray en una eliminatòria que està totalment oberta (1-1 a l'anada)

Efe
2 min
Mourinho, entrenador del Chelsea, durant l'entrenament previ al partit de Champions contra el Galatasaray / OZAN JOSE / AFP PHOTO

LondresEl Chelsea rep el Galatasaray (20:45h/Canal+ Liga de Campeones) en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, un matx en què l'ivorià Didier Drogba tornarà a trepitjar Stamford Bridge per primera vegada des que va deixar els "blues" el 2012. Els de José Mourinho parteixen amb la lleu avantatge del 1-1 aconseguit a Istanbul, tot i que hauran de defensar-se dels atacs de Drogba, l'heroi de la final del torneig continental de fa dues temporades, l'única que ha guanyat el Chelsea.

L'ivorià va abandonar el club anglès després de marcar el penal decisiu amb el qual l'equip londinenc va batre el Bayern Munic a l'Allianz Arena i encara és un dels futbolistes més apreciats pels aficionats de Stamford Bridge. "Crec que no passa res si dic que espero una càlida benvinguda, perquè conec els aficionats del Chelsea i la meva relació amb ells és molt especial", va afirmar el davanter la setmana passada.

Davant el Galatasary, Mourinho comptarà amb l'espanyol Fernando Torres, que el cap de setmana va rebre llum verda per disputar el partit de Lliga davant l'Aston Villa al que els "blues" van caure per 1-0, i estarà llest per enfrontar-se a l'equip turc. El Chelsea continua pendent de l'estat del genoll del lateral esquerrà Ashley Cole i de les molèsties als adductors del central brasiler David Luiz. Amb Mourinho al capdavant del vestidor des d'aquest estiu, el Chelsea està intentant reparar la relliscada de la campanya 2012-2013, quan el conjunt londinenc va quedar eliminat de la Champions a la fase de grups.

Optimisme moderat, però també tensió per una modesta ratxa de resultats en la lliga local –quatre empats en els últims partits fora de casa–, marquen el Galatasaray. Aquests mediocres resultats suposen un handicap per l'entrenador italià Roberto Mancini, a qui la premsa turca acusa de "no haver sabut resoldre el problema del Galatasaray per endur-se una victòria fora de casa".

El resultat del partit no només decidirà sobre la presència de l'equip turc a la Lliga de Campions, sinó també pot tenir repercussió en el futur de Mancini a mig termini. Tres dels jugadors més importants de l'equip, el defensa Semih Kaya, el migcampista holandès Wesley Sneijder i el porter uruguaià Fernando Muslera, figura irreemplaçable per a molts seguidors, van patir lleugeres lesions en el partit de divendres passat contra el Karabükspor, però han viatjat a Londres i podrien jugar el decisiu matx europeu.

stats