FUTBOL
Esports 26/01/2015

Dincat denuncia el Reial Madrid davant la Comissió Antiviolència per cants vexatoris

La federació catalana de la discapacitat intel·lectual considera que l’ús del qualificatiu “subnormal” com a insult i menyspreu al rival atempta contra la dignitat del col·lectiu

Ara
2 min
Imatge de la graderia del Santiago Bernabéu. Dissabte, durant  el clàssic, no hi van faltar els insults contra el Barça.

BarcelonaDincat, la federació catalana de la discapacitat intel·lectual, ha denunciat el Reial Madrid davant la Comissió Estatal Contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport per l'ús d’expressions vexatòries que atempten contra la dignitat del col·lectiu. L’entitat ha presentat un escrit a Antiviolència pels crits de "ser del Barça és ser un subnormal" o "Messi és un subnormal", que l’afició va cantar durant el partit del Madrid-Barça del passat mes d’octubre a l’estadi Santiago Bernabéu.

Dincat recorda que fa 8 mesos ja va presentar una denúncia a Antiviolència en què li reclamava que adoptés les mesures necessàries per eradicar aquests comportaments antiesportius en recintes, com els camps de futbol, i que imposés les sancions corresponents als responsables. Setmanes més tard, la Comissió va desestimar-la perquè no es denunciava cap acte concret ni es demanava que sancionés un club o una persona o persones específiques.

Després d'aquesta resposta, Dincat ha decidit interposar la denúncia. "No volíem denunciar cap club concret perquè els insults de 'subnormal' o similars s'escolten a tot arreu, independentment els colors, però Antiviolència ens obliga a fer-ho per donar resposta a un comportament que és antiesportiu i que agredeix la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual", diu Rosa Cadenas, presidenta de Dincat.

Cadenas alerta que la federació no permetrà que "els clubs continuïn emparant aquests cants vexatoris i ofensius sigui a Madrid, a Barcelona o a qualsevol altra ciutat o lloc". "No es tracta d'anar en contra de cap club sinó d’acabar per sempre amb aquestes conductes que no són pròpies dels valors que promou l'esport". La presidenta de Dincat també lamenta que la Comissió Antiviolència "no actuï d’ofici i amb contundència" davant aquesta situació, com ja està fent amb els insults racistes i xenòfobs en els camps de futbol.

stats