COPA AMÈRICA 2019
Esports 18/06/2019

'Cholo' Simeone: "Messi necessita un equip"

El tècnic de l'Atlètic de Madrid ha valorat la figura del jugador blaugrana a la selecció argentina

Oriol Santos
2 min
El 'Cholo' Simeone: "Messi necessita un equip"

BarcelonaLeo Messi, criticat cada vegada que vesteix la samarreta de l''albiceleste', sembla viure un calvari sense final. En una gàbia sense sortida o un pou infinitament profund. El jugador blaugrana és el centre de totes les mirades en cada derrota argentina, i tot el pes dels errors col·lectius recau en la seva figura. La primera derrota, contra Colòmbia (0-2), en la Copa Amèrica que se celebra al Brasil ha tornat a provocar crítiques contra Messi. Futbolistes de gran renom com el colombià Radamel Falcao i entrenadors reconeguts com l'argentí Diego Pablo Simeone han sortit en defensa del capità de l'Argentina.

En declaracions a Fox Sports, Simeone ha valorat el paper del crac blaugrana a la selecció argentina. "Messi necessita un equip per més talent i jerarquia que tingui. És un tema de tots, necessita el suport de cada un dels que el componen", ha assegurat l'entrenador matalasser. El 'Cholo', ferm defensor de Messi, ha reiterat que és un guanyador nat. En aquesta línia, ha afirmat que "l'únic que vol és guanyar, no li importa res més, ni les comparacions amb Maradona. Si aconsegueixes potenciar-lo, ell jugarà i demostrarà el seu talent".

Maradona-Messi i Messi-Maradona. Un paral·lelisme que persegueix Messi des del dia que va debutar amb la selecció del seu país. Simeone, excompany del campió del món l'any 1986, ha assegurat: "Quan ell pensava que jo havia triat malament perquè no l'hi passava, em deia autèntiques barbaritats. Ara tots tenen la sensació que Messi decidirà per si sol en qualsevol moment, i això és molt complicat". Pel que fa al futur de l'Argentina en aquesta Copa Amèrica, Simeone considera que "els jugadors han de ser una esponja per absorbir tot el que arriba de fora i explotar les virtuts de Messi. A través del talent, els seus companys han d'aconseguir la seguretat i llibertat per jugar".

Més enllà de la selecció argentina, el Cholo també ha explicat que, en relació al sistema del Barça, "tot i no ser el més apropiat per a ell –segons el tècnic matalasser–, juga i fa 200 milions de gols. Si no hagués sigut per la fatídica nit de Liverpool, hauria guanyat la Champions i la Copa del Rei".

stats