Futbol Català
Esports 11/11/2011

La pàgina web oficial de l'Europa celebra deu anys convertida en un referent històric dels modestos

El portal del club gracienc va veure la llum l'onze de novembre del 2001 i s'ha convertit en un dels més prestigosos del futbol català amateur

Ara
2 min
Cartell commemoratiu dels 10 anys

BarcelonaEl Club Esportiu Europa celebra aquests dies els deu anys de l'estrena de la seva pàgina web oficial. Sota el domini inicial de ceeuropa.com i actualment com a ceeuropa.cat, la pàgina del club escapulat va estrenar-se un onze de novembre del 2001 en un partit de lliga del conjunt europeista al Nou Sardenya contra el degà del futbol català, el Palamós. Per commemorar-ho, l'Europa ha publicat un número especial monogràfic del seu periòdic, L'Escapvlat, que es repartirà aquest diumenge al Nou Sardenya en el duel dels graciencs contra el Masnou.

Amb una mitjana de més de 1.250 visites úniques al dia i més de 7.200 articles publicats al llarg del temps, la web europeista s'ha convertit en la més visitada d'entre totes les entitats, associacions i empreses de la Vila de Gràcia i en un referent informatiu dels clubs que militen al futbol català més modest. El portal gracienc, reconegut amb diversos premis, va ser pioner en la retransmissió d'un partit en directe per internet amb vídeo i locució. Va ser el primer club de l'estat en fer-ho mitjançant el seu portal. El duel escollit va ser molt simbòlic: un Europa - Sant Andreu de l'any 2003.

En aquests 10 anys, ceeuropa.cat ha actuat com un mirall per a molts clubs modestos que han apostat per internet en la comunicació de les seves activitats esportives i socials. El portal web de l'Europa ha guanyat també prestigi dins el col·lectiu arbitral i en la figura dels clubs i entrenadors dels equips rivals pel rigor de les informacions i cròniques, fugint del concepte tradicional de web oficialista.

Els reconeixements més destacats de ceeuropa.cat

Finalista dels V Premis Esportius de la Generalitat (2008)

Premi "Vila de Gràcia" als mitjans de comunicació (2006)

Premi "Nit de l'Esport" al foment de l'esport femení (2006)

Distinció amb el segell estatal 'IQUA' -qualitat a internet- (2004)

Finalista de la categoria 'Millor projecte' als premis de la Diputació (2004)

Premi "DeporteDigital" 3 estrelles (2004)

Premi "Nit de l'Esport" a la millor divulgació periodística (2002)

stats