Ciclisme
Esports 22/02/2013

El departament de Justícia dels Estats Units se suma a la demanda de Landis contra Armstrong

L'excompany d'equip d'Armstrong va demandar el texà l'any 2010 per defraudar el govern americà, ja que l'equip US Postal, finançat amb diners públics, va recórrer a productes i mètodes dopants tot i comprometre's a no fer-ho

Albert Rabadan
1 min
Lance Armstrong, a punt d'iniciar la contrarellotge al Tour del 2009

BarcelonaEl departament de Justícia dels Estats Units ha decidit sumar-se a la demanda de Floyd Landis contra Lance Armstrong per frau al govern nord-americà, segons 'The Wall Street Journal'. Landis, company d'equip d'Armstrong durant tres anys i desposseït del Tour de França del 2006 per dopatge, va presentar la demanda l'any 2010 després d'admetre la seva culpabilitat i denunciar les pràctiques dins l'equip US Postal.

El servei postal dels Estats Units va patrocinar aquest equip ciclista entre els anys 1996 i 2004, temps durant el qual Armstrong va guanyar sis dels seus set Tours, dels quals posteriorment ha estat desposseït després d'haver admès l'ús sistemàtic d'EPO, transfusions sanguínies, testosterona i altres productes prohibits. Aquests diners públics (uns 30 milions de dòlars entre els anys en què hi va córrer el ciclista texà), segons s'escriu en la demanda, van ser atorgats "entenent que [a l'equip] no hi hauria ús de dopatge", i aquesta condició va ser incomplerta.

El departament de Justícia del govern nord-americà portava temps estudiant el cas, demanant documents d'Armstrong i Weisel i entrevistant-se amb testimonis. Finalment, segons publica el diari, el fiscal general de l'Estat, Eric Holder, ha decidit sumar-se a la demanda de Landis i aquest divendres s'enviarà la documentació corresponent al tribunal federal de Washington.

stats