BARÇA
Esports 14/08/2019

Dembélé reapareix a la taula de negociació

El Barça no descarta fer servir l’extrem francès per abaratir l’operació Neymar

Xavi Hernández Navarro
4 min
Dembélé a punt de servir un córner en un clàssic del curs passat.

BarcelonaEl primer contacte directe, cara a cara, entre el Barça i el PSG per tractar el possible retorn de Neymar al Camp Nou només va servir per confirmar que les posicions estan allunyades. El secretari tècnic culer, Éric Abidal; el directiu vinculat a l’àrea de futbol, Javier Bordas, i l’intermediari a sou del club, André Cury, van anar abans-d’ahir a París sense amagar-se -van sortir a la foto tant a l’anada com a la tornada- i van comprovar de primera mà que l’entitat francesa no ho posarà gens fàcil per propiciar l’acord. Quan parla amb el Barça, el PSG taxa el davanter paulista en 250 milions d’euros, 28 més dels que en va pagar fa dos anys, i només accepta Philippe Coutinho, Ivan Rakitic i una suma important de diners per començar-s’ho a pensar. El club francès creu que l’ex del Liverpool s’ha devaluat després d’un any i mig discret, i que el croat, que farà 32 anys, ja està plenament amortitzat després de cinc temporades de rendiment fiable a Barcelona. Nélson Semedo també ha aparegut al ball de possibles bescanvis, però Ernesto Valverde aposta cegament pel lateral portuguès i no aprovaria la seva sortida.

“Hem anat a París. El nostre interès per Neymar és ben real. De converses n’hi ha, i ara estem en un procés normal de negociació”, mantenen des del Barça després de la visita de dimarts a plena llum de dia. I en aquest procés, davant les altes pretensions d’un club tan poc fet a negociar amb la competència com el PSG i de l’escàs marge financer de l’entitat blaugrana, les converses han de trobar noves vies per no encallar-se. Així, segons ha pogut saber l’ARA, irromp amb força el nom d’Ousmane Dembélé en la negociació. Tot i que fa unes setmanes el president Bartomeu va assegurar que l’extrem francès era “millor que Neymar”, ara els responsables culers no descarten la possibilitat de fer-lo entrar en l’operació per recuperar el brasiler. És més, fonts de la negociació admeten que el PSG el rebria encantat.

S’entén aquesta predisposició perquè Dembélé és jove (22 anys) i representa la mateixa generació victoriosa qué té Kylian Mbappé, estrella al Parc dels Prínceps, com a màxim exponent. També perquè l’entrenador, Thomas Tuchel, ja sap com treure-li el suc: el va tenir un curs sencer al Borussia Dortmund. A més, arribaria per ocupar el perfil que justament quedaria orfe. Però, sobretot, el PSG veuria amb bons ulls l’arribada del Mosquito per debilitar un rival directe com el Barça. Quedant-se el seu davanter més jove i un mitjapunta de primer nivell com Coutinho, sí que veuria més just l’intercanvi de cromos que plantegen des del Camp Nou. Un dos per un que, en realitat, estaria enviant cap a França el relleu que Pep Segura i Robert Fernández van dissenyar fa dos estius quan Neymar va decidir fer les maletes a instàncies de Dani Alves i Maxwell Scherrer. Ironies.

D’altra banda, la posició de privilegi del Reial Madrid com a comprador davant del PSG i les ganes que hi ha al vestidor de Sant Joan Despí, amb Leo Messi al capdavant, de repatriar un excompany, fan que la directiva del Barça no pugui descartar la via Dembélé per finançar-ho tot plegat. I no només com a possible moneda de canvi, sinó també com a opció real per fer calaix. Cal no oblidar, en aquest sentit, que el Bayern de Munic li va anar al darrere per rejovenir el seu front d’atac i no va tenir èxit. La fotografia actual empodera els bavaresos, que també han preguntat per la situació de Coutinho i podrien tenir pes indirecte en el desenllaç del culebró Neymar, tot i que ja s’han curat amb salut amb el fitxatge de Perisic.

Prioritat Bilbao

Sigui com sigui, tant el discurs oficial sobre Dembélé com les fermes intencions del francès de fer la seva tercera temporada al Camp Nou poden canviar en cas que el Barça faci passos en positiu per tornar a reunir el trident ofensiu més prolífic del futbol modern. I és que amb Messi, Luis Suárez, Neymar i Griezmann, fins i tot Dembélé podria veure amb bons ulls canviar d’aires per tenir més participació, ja que en els plans de Valverde apareixeria en cinquena posició.

En els pròxims dies els contactes amb el PSG seguiran a través d’intermediaris i per via telemàtica. Estava previst que Bartomeu i el CEO blaugrana, Òscar Grau, es veiessin demà amb el president parisenc, Nasser al-Khelaïfi, a Liverpool, a la reunió prevista de l’ECA (European Clubs Association), per parlar del tema de primera mà. Però el dirigent del Barça s’estima més fer costat al primer equip en l’estrena de la Lliga a San Mamés contra l’Athletic Club (21 h, Movistar Partidazo). Mentrestant, ja tornat d’uns dies de música i sol a Portugal, Neymar seguirà entrenant-se en solitari a París. Així ho recull el portal de notícies brasiler Esporte Interativo. Malgrat que va dir que el protegiria, Tuchel no vol un jugador desmotivat a les seves ordres.

stats