Esports 15/03/2017

Del Bosque respecta l'independentisme però no el comparteix: "La independència seria un desastre per a la Lliga"

L'exseleccionador espanyol de futbol creu que afebliria molt els clubs esportius, tot i que reconeix que l'esport és un tema menor

Ara / Europa Press
1 min
El seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, durant la roda de premsa

BarcelonaLa independència de Catalunya seria un "desastre" per a la Lliga de futbol. Aquesta és l'opinió que ha mostrat l'exseleccionador espanyol i exentrenador del Reial Madrid Vicente del Bosque quan se li ha preguntat aquest dimecres pel tema als micròfons de RAC1. "No m'agradaria que marxessin els catalans, ho dic des de la més absoluta tolerància. Encara que el futbol sigui un tema menor, s'afebliria els clubs catalans, el campionat, i seria un desastre per a la nostra Lliga", ha indicat. Del Bosque assumeix que, en cas d'independència, el Barça i la resta d'equips catalans deixarien de participar en les competicions espanyoles.

El tècnic salmantí rebrà aquest dimecres a Madrid el premi Blanquerna, que li lliura la Generalitat pel seu respecte al dret a decidir de Catalunya. De fet, l'entrenador -ja retirat- ha explicat que, tot i desitjar que Catalunya continuï dins l'Estat, respecta a tothom que anhela la independència.

Durant els seus 8 anys com a seleccionador "mai es va coartar la llibertat d'expressió dels futbolistes", opinessin el que opinessin. Del Bosque ha destacat que tots els jugadors han estat sempre "molt correctes i han actuat en l'àmbit esportiu i personal amb autèntica llibertat".

El premi Blanquerna distingeix aquelles persones o entitats que han contribuït en l'àmbit estatal al desenvolupament, la promoció, el coneixement o la projecció de Catalunya, o bé al diàleg entre la societat catalana i l'espanyola.

stats