Esports 14/10/2018

L'Urbia Volei Palma i l'Ushuaia Eivissa apallissen els seus rivals per liderar la Superlliga

Els equips balears guanyen 3-0 al Barça i el Castelló, respectivament, per contra el Manacor perd contra el Tèxtil Santanderina

Juanmi Mas
L'Urbia Volei Palma liderara la Superlliga de Volei

PalmaUrbia Volei Palma 3 - 0 Barça Volei

(25-20/25-17/25-17)

L'equip entrenat per Marcos Dreyer va superar dissabte amb nota el seu primer examen de la temporada a Son Moix davant el conjunt català, en un partit en el qual varen destacar els onze punts de Jean Pascal i els debuts del solleric Jordi Ramon i de l'alemany Vincent Gravin.

El primer set va caure del costat local gràcies a un bon inici en què establí una màxima renda de sis punts (10-4). El Barça va reaccionar després del primer temps tècnic i aconseguí situar la igualada (12-12); en el tram decisiu el marcador era de 18-16. Llavors, els mallorquins varen ficar una marxa més fins a aconseguir tancar el set (25-20) després de 27 minuts.

L'Urbia Volei Palma es va adjudicar també el segon set i els jugadors de Marcos Dreyer varen començar a marcar les diferències al pas pel primer descans en què tenien un avantatge màxim de sis punts (12-6). Amb aquest mateix marge de vuit punts es va culminar el set (25-17) després de 23 minuts.

El tercer set va acabar amb el mateix tempteig (25-17), gràcies al fet que els locals no varen baixar el ritme i a un gran torn de servei de Vincent Gravin. Finalment, va arribar el cop de gràcia definitiu després de 24 minuts.

Ushuaia Eivissa 3 - 0 Illa Grau Castelló

Ushuaïa celebra la primera victòria de la temporada

(25-16/25-23/25-18)

L'Ushuaia Eivissa Volei va obrir dissabte la seva participació a la Superlliga masculina amb una solvent victòria al pavelló del Viver enfront de l'UBE Illa Grau, un rival al qual es va imposar per la via ràpida i al qual va endossar un resultat final de 3-0. Els locals varen guanyar el primer parcial amb molta comoditat per un aclaparador tempteig de 25-16.

No obstant això, el Castelló es va fer fort en el segon torn i el marcador va ser més igualat. Però l'

El darrer set també va acabar amb victòria dels pitiüsos per 25 a 18, que deixen l'equip balear en segona posició.

Tèxtil Santanderina 3 - 0 CV Manacor

El CV Manacor va lluir la camiseta del Sant Llorenç des Cardassar

(25-19/25-19 /25-23)

El Connecta Balear CV Manacor va oferir una bona imatge en el seu debut a la Superlliga davant el CDV Tèxtil Santanderina, no obstant això no va aconseguir endur-se els 3 punts a casa, malgrat un darrer set emocionant en el qual els de Jaume Febrer varen agafar avantatge en el marcador fins a l'últim moment i no ho van posar gens fàcil a l'equip local.

L'equip manacorí inicia així la seva marxa en la Primera Divisió del volei amb bones sensacions respecte al paper que pot oferir aquesta temporada. No obstant això, té pendents aspectes que ha d'intentar polir treballant en la coordinació com a equip. En el partit contra el Voley Tèxtil Santanderina, l'estratègia va ser ofensiva, amb clares opcions en tot moment, malgrat tot hi va haver errors de recepció i defensa, que els locals varen aprofitar.

Amb un 3-0 i una primera presa de contacte amb la realitat, l'entrenador Jaume Febrer va valorar positivament el partit i va destacar que "ha estat un partit en què hem anat de menys a més. Al final sí que hem pogut competir al nivell que esperàvem, però la veritat és que en els dos primers sets no hem estat a l'altura i hem sofrit en la recepció i la defensa". S'ha de tenir en compte que el Manacor encara s'ha de reforçar amb jugadors que estan pendents dels permisos burocràtics per poder debutar amb l'equip mallorquí.

Superlliga femenina

Avarca Menorca

Madrid Chamberí 0 - 3 Avarca de Menorca

L'equip de Bep Llorens aconsegueix una victòria de prestigi davant el Chamberí (0-3).

El Vòlei Ciutadella es va imposar aquest cap de setmana a les madrilenyes amb parcials de 26-28, 20-25 i 24-26 en una demostració de l'equilibri i que ha tingut el duel resolt a favor del conjunt menorquí per petits detalls.