Lliga Endesa
Esports 15/06/2014

El Barça ressuscita a València i disputarà la seva vuitena final consecutiva (75-77)

Marcelinho Huertas, que ha disputat els 40 minuts del cinquè partit de les semifinals, ha anotat la cistella definitiva a la Fonteta

BarcelonaEl Barça ha ressuscitat a València i disputarà la seva vuitena final consecutiva de la Lliga Endesa (75-77). Marcelinho Huertas, que ha disputat els 40 minuts del cinquè partit de les semifinals, ha anotat la cistella definitiva a la Fonteta. El base ha acabat amb 22 punts.

L'equip blaugrana, que ha remuntat un desavantatge d'11 punts, es jugarà l'últim títol de la temporada contra el Reial Madrid.

Xavi Pascual ha entregat l'equip a Marcelinho Huertas, Joan Carles Navarro i Ante Tomic, que han respost amb una bona actuació a la Fonteta, on els dos equips han començat el partit sobreexcitats. El conjunt local és el que més aviat ha aconseguit espolsar-se els nervis.

L'equip blaugrana ha arribat a perdre per 11 punts de diferència (41-30) al segon període, on ha patit per seguir el ritme anotador d'un València Basket que ha dominat el rebot ofensiu i ha castigat amb moltes faltes el seu rival. Kostas Papanikolaou, Joey Dorsey i Bostjan Nachbar han arribat amb tres faltes personals cadascun al descans (43-34).

Liderat per Marcelinho Huertas i Joan Carles Navarro, el Barça ha capgirat el marcador durant un tercer període en què ha comptat amb la col·laboració d'Ante Tomic. Cinc minuts fabulosos han impulsat un equip blaugrana que ha passat de perdre per 10 punts (49-39) a guanyar per 4 (57-61) gràcies a un parcial de 8-22.

El partit ha arribat als últims 6,8 segons amb el marcador empatat, però Marcelinho Huertas ha completat un partit per recordar i ha anotat la cistella decisiva. Al final, 75-77.

La sèrie pel títol començarà aquest dijous a Madrid.