11/05/2024

L'agenda de Joan Laporta

2 min
Joan Laporta durant una compareixença pública recent.

Vaig sentir per la ràdio que Joan Laporta no era a la llotja del Johan Cruyff aquest divendres, el dia que el Barça femení rebia el trofeu com a campiones de Lliga davant la seva afició. El primer que vaig pensar és que havia tingut algun contratemps de salut. No pot ser que es perdi una cosa així, no? Així que vaig preguntar-ho. I la resposta va ser: "Motius d'agenda". O sigui que el president del club no prioritza a la seva agenda celebrar, honorar i posar en valor el títol de l'equip femení. No hi ha cap altra manera d'avaluar la seva absència perquè només una causa de força major li hauria impedit ser a la llotja si el trofeu l'haguessin rebut ells, l'equip masculí.

Ara que hi penso, tampoc sé per què m'estranya tant quan fa només una setmana tampoc va ser a Granada quan el femení cantava l'alirón. En canvi, quinze dies abans no es va perdre la castanya del masculí al Bernabéu, on s'acomiadaven de la possibilitat de guanyar algun títol aquesta temporada. Sobretot tenint en compte que venia de programar una roda de premsa per proclamar, eufòric, la bona nova de la continuïtat de Xavi a la mateixa hora que elles presentaven un acord comercial pioner. Que el menyspreu no és puntual, vaja, sinó sostingut en el temps i amb diversos exemples inqüestionables.

Ell s'ho perd perquè, vist com van les coses, els èxits del Barça femení són de les poques coses que pot celebrar. No alegrar-se'n prou per col·locar a la seva llista de prioritats estar al costat de les jugadores, aplaudir-les i festejar amb l'afició en un estadi pràcticament ple, no és que sigui un error, és que també és una llàstima. Estic convençuda que hi haurà a qui això no li sembli tan greu. Són els homes que ens expliquen coses perquè estem exagerant. Que tampoc cal posar-se així, dona! No n'hi ha per a tant. Els que no destinen ni un segon a reflexionar i als que resulta tan fàcil rebatre amb l'argument lògic que mai, absolutament mai, Laporta s'hauria perdut la consecució matemàtica del títol o el lliurament del trofeu de la Lliga al seu estadi a l'equip masculí. Punt.

Pot ser que alguns també siguin del club dels fanàtics, dels que creuen que Laporta ho fa tot fantàsticament bé i que anem contra ell perquè ens paga Víctor Font o Florentino Pérez. Amb aquests, ni entro al debat. Que tinc molta roba per planxar.

stats