Eurobàsquet 2013
Esports 16/09/2013

La selecció espanyola es desinfla contra Itàlia i disputarà els quarts de final de l'Eurobàsquet contra Sèrbia (86-81)

L'equip de Juan Antonio Orenga ha perdut a la pròrroga un partit que dominava per 15 punts

Marc Gasol

BarcelonaUna irregular selecció espanyola ha perdut contra Itàlia (86-81) a la pròrroga, però gràcies a la derrota de Grècia contra Croàcia (92-88, dues pròrrogues) s'ha classificat i aquest dimecres disputarà els quarts de final de l'Eurobàsquet d'Eslovènia contra Sèrbia. L'equip de Juan Antonio Orenga ha malbaratat una renda de 15 punts en un partit en què Marc Gasol ha acabat amb 32 punts i 10 rebots.

Acostumada a reservar esforços per quan són imprescindibles, la selecció espanyola ha començat l'últim partit de la segona fase adormida. Itàlia, que ha sabut aprofitar els punts de Marco Belinelli i la defensa de Marco Cusin, ha aprofitat els quatre minuts en què el rival no ha sabut anotar i ha aconseguit una renda de 12 punts.

La reacció de la selecció espanyola ha arribat amb Sergio Rodríguez a la pista i una evident millora defensiva. L'equip que entrena Juan Antonio Orenga ha empatat el partit després d'un parcial de 0-12 a l'inici del segon període, en un enfrontament que ha arribat amb empat al descans (37-37).

Itàlia ha tingut problemes per atacar una defensa 2-3 de la selecció espanyola i per aturar Marc Gasol (15 punts al tercer període), i s'ha situat 11 punts per sota en el marcador. La renda ha arribat a ser de 15 punts a l'últim quart, però el rival no ha abaixat els braços i ha forçat un final molt igualat en què Gigi Datome ha enviat el partit a la pròrroga amb una cistella sobre la botzina (70-70).

Al temps extra, Itàlia ha competit millor i s'ha endut la victòria.