Eurobàsquet
Esports 14/09/2013

La selecció espanyola es desfà de Finlàndia (82-56) a l'Eurobàsquet

L'equip de Juan Antonio Orenga es jugarà aquest dilluns la classificació per disputar els quarts de final

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaDesprés de superar Finlàndia (82-56), la selecció espanyola es jugarà aquest dilluns la classificació per disputar els quarts de final de l'Eurobàsquet en una última jornada de la segona fase en què tindrà com a rival Itàlia (17.45 hores, Cuatro).

Atabalat per les crítiques, Juan Antonio Orenga ha avançat la seva rotació de jugadors interiors. No ha sigut l'únic retoc tàctic d'un partit en què José Manuel Calderón ha participat més que de costum en la creació de joc. En quan la selecció espanyola s'ha posat a defensar i ha començat a dificultar els llançaments de Petteri Koponen, el rival finlandès ha perdut peu i s'ha allunyat a més de 10 punts de distància. Al descans, 42-30.

Les excessives pèrdues de pilota i la volàtil concentració han sigut les dues úniques lloses contra les quals la selecció espanyola ha hagut de lluitar a Ljubljana, on la renda de la vigent campiona del torneig s'ha disparat després del descans. Sense gaire opcions fiables a prop de cistella, Finlàndia ha arriscat molt i ha lligat les seves opcions de donar la sorpresa als percentatges d'encert des de la línia de tres punts.

La baixa de Sergi Llull, que aquest dissabte no ha pogut jugar per culpa d'una contusió a una costella, no ha afectat el joc de la selecció espanyola, que ha tornat a a desequilibrar el partit des de la defensa, on Fernando San Emeterio ha assumit un rol més protagonista que en altres partits. La punteria de José Manuel Calderón, que ha anotat 23 punts amb 5/7 en triples, ha acabat per desesperar un rival que veurà els quarts de final des de la televisió.

stats