Esports 06/01/2021

El Cornellà es carrega l’Atlètic de Madrid de la Copa

Els del Baix Llobregat derroten per primer cop en la seva història un conjunt de Primera

Roger Requena
3 min
Celebració del Cornellà

BarcelonaEl Bayern Munic, el Reial Madrid i el Cornellà. El conjunt del Baix Llobregat es va convertir aquest dimecres en el tercer equip que derrota aquesta temporada l’Atlètic de Madrid (1-0). El Nou Municipal de Cornellà va acollir la primera sorpresa sonada, l’eliminació d’un Atlètic que va arribar amb un onze farcit de titulars.

Tot i enfrontar-se a un dels equips més en forma d’Europa, el Cornellà no es va arronsar el més mínim i va fer un partit rodó que no oblidarà mai. Només havien transcorregut sis minuts quan Medina va servir una gran falta que Adrián Jiménez, jugador format al planter de l’Atlètic, va rematar de primeres al fons de la xarxa. El Cornellà va aprofitar la lesió de l’uruguaià Giménez, que es va haver de retirar poc després, per obrir la llauna.

Els del Baix Llobregat, amb les idees molt clares, van poder ampliar el marcador a través del joc directe i les accions a pilota aturada. Els de Guillermo Fernández van seguir posant la por al cos a un Atlètic vertical que va topar amb el travesser i amb la falta d’encert de Correa i Felipe. Els dos equips van trobar a faltar el VAR en diferents moments del partit. A l’inici de la segona part, en canvi, va anul·lar una cursa de Vitolo, que encarava tot sol la porteria rival, per un fora de joc inexistent, ja que el canari havia arrencat en camp propi. Abans del gol local, l’àrbitre no havia vist unes clares mans de Ricard Sánchez que haurien suposat penal favorable al Cornellà. El defensa de l’Atlètic va veure la segona groga quan faltava mitja hora de joc. Un contratemps que va dificultar encara més l’intent de remuntada dels de Simeone, que, tot i que van acabar el partit amenaçant la porteria local, van topar amb la solidesa d’un resistent Cornellà decidit a fer història: per primer cop en la seva història van derrotar un equip de Primera Divisió.

Cara i creu per a l’Espanyol i l’Olot

També va passar de ronda un Espanyol ple de suplents que va tirar d’ofici per imposar-se al Burgos (0-2). Els blanc-i-blaus en van tenir prou amb una rematada de cap de Wu Lei i una bona acció de Max Svensson per tombar un rival que va obligar Oier a disfressar-se d’heroi amb diverses intervencions de gran mèrit en el tram final. Un altre Oier, el de l’Osasuna, es va convertir en el botxí d’un Olot que ja perdia 0-1 al minut 2. A la segona part, Budimir i Kike Barja van augmentar l’avantatge i sentenciaven els garrotxins, que s’acomiaden de la Copa en el seu primer enfrontament contra un equip de Primera (0-3).

Avui arriba el torn del Girona i del Sabadell, que, tres dies després d’enfrontar-se a Montilivi, són conscients que la Copa és una distracció prescindible veient les dinàmiques dels dos conjunts a la Lliga. Els gironins reben el Lugo (19 h, Esport3), que va golejar-los (3-0) a l’octubre, amb el cap en el partit contra la Ponferradina de dilluns. “L’equip està dolgut perquè la dinàmica de joc no és bona, però treballem per capgirar-la”, va assegurar Francisco, que donarà minuts als menys habituals.

A la mateixa hora, el Sabadell visitarà una Peña Deportiva que lluita per escapar del descens en el seu subgrup de la Segona B. Els eivissencs només han guanyat un dels últims vuit partits disputats.

stats