Esports 31/01/2021

El Barça femení s'endú el primer clàssic al Johan Cruyff amb contundència (4-1)

L'expulsió surrealista de Mapi León per un penal inexistent marca el tram final del partit

Celebració de les blaugranes del gol d'Alexia

Lluís Cortés deia a la prèvia del primer clàssic al Johan Cruyff que el Real Madrid era el màxim rival a la Lliga. Amb la contundent victòria de les blaugranes queda clar que, en la competició regular, no tenen oposició. La polèmica expulsió de Mapi –a conseqüència d'un penal inexistent xiulat per la col·legiada– ha sigut la nota negativa del matx que ha consolidat les catalanes com a líders de la competició.

El partit ha començat amb la protesta de la jugadores. Després del xiulet inicial, les futbolistes dels dos conjunts s'han mantingut immòbils sobre la gespa com a queixa pel protocol covid instaurat per la Federació. Tot i que els primers minuts els dos equips han sortit amb la intenció de disputar-se la possessió de la pilota, al cap de deu minuts l'esfèrica no se separava de les botes de les blaugranes. A poc a poc les jugadores de Cortés s'han anat assentant en les proximitats de l'àrea blanca i Alexia ha sigut l'autora de la primera diana del partit que avançava les culers al marcador. Una canonada des de dins de l'àrea de la de Mollet del Vallès ha fet aixecar tota la banqueta alhora que el tècnic de Balaguer cridava des de la zona tècnica. Alexia va ser la primera jugadora a marcar al Johan, justament contra el Tacón, en la inauguració del camp de Sant Joan Despí. Ara, de nou, amb una diana de la catalana, el Barça signava els 110 gols a l’estadi i el número cent en el compte personal d’Alexia a la Lliga.

Després del gol, el Madrid ha cedit completament el control del joc a l'equip dirigit per Cortés i s'ha arreplegat amb la intenció de poder aprofitar imprecisions i acostar-se a la porteria de Paños. Tot i els esforços de les blanques, les blaugranes no han trigat a ampliar la diferència. Si la primera diana ha sortit de les botes d'Alexia, la segona havia de ser de Jenni Hermoso. Després d'un xut bombat d'Oshoala, Misa ha refusat sense gaire fortuna i Hermoso només ha hagut d'empènyer la bola des del segon pal per fer pujar el 2-0 al marcador. Només un parell de minuts després del gol, en el 26, el Reial Madrid ha tingut la primera ocasió clara de l'enfrontament de les botes de Kenti Robles. La mexicana ha vist un pèl avançada Paños, però la portera blaugrana no ha tingut cap problema per aturar el xut.

Tot i el petit ensurt, les blaugranes han seguit amb la pressió alta i contundent a les madridistes i, després d'una distracció de la defensa, Alexia ha fet una passada entre línies que ha deixat Graham Hansen sola davant la Misa. La noruega, però, va connectar amb Oshoala dins de l'àrea petita i la nigeriana va rematar sola davant de porteria. El rendiment de Hansen és incontestable i se situa com la màxima assistent del conjunt blaugrana.

Dues expulsions marquen la segona part del matx

A la segona part el ritme de partit ha disminuït, però el joc s'ha mantingut en el camp de les madrilenyes. Oshoala ha sigut la punta de llança en l'atac de l'equip català i de les seves botes, tot i que, de retruc, ha arribat el quart gol blaugrana. Després d'un nou error en un refús, la pilota ha rebotat en la nigeriana a mig metre de la porteria i ha entrat, cosa que ha descol·locat Misa. Aquesta ha sigut l'última jugada del partit per a la portera blanca, que, en una acció ràpida d'atac de les blaugranes, ha tocat la pilota amb la mà fora de l'àrea i ha vist la vermella directa.

Després de l'expulsió ha arribat la gran polèmica. Jakobsson s'ha internat a l'àrea blaugrana perseguida de Mapi León. La defensa ha tocat la pilota just abans que la sueca caigués dins l'àrea sense cap contacte. L'àrbitre, però, no ha dubtat i ha xiulat penal en l'acció i ha tret la segona groga a la catalana, que ha hagut de marxar del camp. La incredulitat i l'enuig s'ha apoderat de les jugadores i l'staff blaugrana. "El nivell està molt alt!", ha cridat Cortés des de la banda. Des dels onze metres, Olga no ha perdonat i ha signat el 4-1 definitiu.

L'equip de Lluís Cortés ha acabat el partit amb un regust amarg després de la polèmica, però els tres punts s'han quedat al Johan i han deixat el Barça més líder encara de la Primera Iberdrola.