Bàsquet - Eurolliga

El Palau Blaugrana torna a ser cruel amb Pablo Laso

La defensa del Barça no té pietat d'un Bayern Munic sense energia ni concentració

Pablo Laso, entrenador del Bayern Munic

BarcelonaCom en l'època de Xavi Pascual, el Palau Blaugrana va ser cruel amb Pablo Laso. El seu Bayern Munic va tenir problemes per superar els 50 punts contra un Barça en ratxa que va sumar la seva quarta victòria a l'Eurolliga (98-59). L'equip blaugrana, que va tornar a exhibir una bona feina coral, es manté invicte a la màxima competició europea. Roger Grimau va guanyar la partida al tècnic basc, amb qui havia compartit vestidor a Lleida.

"Hem estat fora des de la primera jugada. Ells han jugat amb un altre nivell d'energia i concentració. La diferència ha sigut molt gran. Prefereixo perdre un partit per 40 punts que 40 partits per un punt. El partit és un gran aprenentatge", va analitzar Laso.

L'entrenador basc les ha viscut de tots els colors al Palau Blaugrana. Els aficionats culers recorden quan va abandonar la pista expulsat en cadira de rodes, però el tècnic també va protagonitzar estripades doloroses contra els equips de Georgios Bartzokas i Svetislav Pesic. En dues ocasions, a més, va aixecar el títol de la Lliga a la pista de l'etern rival. Aquest divendres, però, la decepció que es va endur va ser molt grossa.

"Hem fet un bon partit, tant en atac com en defensa. Hem estat tots molt concentrats i hem sabut jugar amb velocitat. Segurament és un dels partits més complets", va opinar Grimau.

La posada en escena del Barça va ser fabulosa. L'equip blaugrana va anotar 13 punts als primers quatre minuts (13-2). Laso va intentar reconduir la situació canviant quatre jugadors de joc, però el conjunt alemany no acabava d'arrencar. Després d'exhibir-se a Vitòria, el Bayern Munic va sortir al Palau Blaugrana amb les bateries foses. Els locals van aprofitar el seu encert des de la línia de tres punts per tancar els primers deu minuts amb una renda sucosa (27-11).

Tomás Satoransky penetrant a cistella contra el Bayern Munic

L'escenari no va canviar durant un segon període cruel amb el Bayern Munic. L'equip alemany va rebaixar l'anotació culer, però no va ser capaç de trobar punts de manera continuada contra un Barça que va fer créixer la renda fins als 18 punts (41-23). Sense punteria des de la línia de tres punts i amb un to defensiu baix, el conjunt visitant no va trobar la seva personalitat. La primera part va acabar amb 43-27.

Lluny de reconduir la situació, el Bayern Munic va veure com la diferència local creixia fins als 33 punts durant un tercer quart en què el partit va quedar vist per a sentència (70-37). Cap jugador de l'equip alemany va ser fiable, just el contrari que els del Barça: tots van semblar endollats. El conjunt visitant no va arribar als 50 punts fins al minut 37 i mig. Un drama que va provocar que els aficionats culers fessin sorna d'un Laso abatut. Jugant amb confiança, ahir l'estil atrevit que proposa Grimau va fer patxoca.