Esports 16/02/2016

Cristiano Ronaldo: "Jo sé per què Messi va llançar el penal així"

El portuguès assegura que "els sopars fora, les abraçades i els petons no serveixen per a res"

F.r. / R.r.
2 min
Cristiano Ronaldo a l'aeroport de Roma / TELENEWS

BarcelonaEn la roda de premsa prèvia al partit de Champions contra el Roma, Cristiano Ronaldo ha comparegut amb Zinedine Zidane. En un nou gest polèmic, el portuguès ha aprofitat l'ocasió per parlar sobre el partit del Barça contra el Celta, i en especial sobre la genialitat de Messi i Suárez: "Jo sé per què Leo va llançar el penal així. Jo només et dic això, pensa el que vulguis". El madridista, que va segon en el trofeu Pichichi amb 21 dianes, s'ha vist superat en dos gols després del 'hat-trick' de Suárez (23 gols).

El davanter també ha comparat la relació del trident blaugrana amb la sintonia de la BBC: "Jo no he d'anar a sopar amb Benzema o que Bale vingui a casa meva. Els sopars fora, les abraçades i els petons no serveixen de res. El que fa falta es sintonitzar al camp. No hem de fer-nos petons". La referència a la 'MSN' ha estat una constant. "Si ells diuen que l'amistat és tan important, ¿és el que llegeixes o el que diuen?", ha preguntat de forma retòrica. "A Manchester no parlava gaire amb Ferguson, Scholes, Giggs o Ferdinand", ha comentat de la seva etapa al Manchester United.

També s'ha mostrat enfadat quan li han preguntat per si no marcava gols fora de casa. "Digueu-me'n un que n'hagi marcat més que jo. Un?", ha qüestionat. Lluny del Bernabéu, en Lliga, ha firmat set gols, els mateixos que Lewandowski, un més que Suárez (6) i dos més que Neymar i Müller (5). A la Champions, ha marcat quatre gols, un més que el rus Artem Dzyuba, del Zenit, i dos més que Lewandowski i Müller, del Bayern.

Una actitud agressiva que traspassa al camp

El portuguès ha insistit d'aquesta forma en la seva estratègia individualista, que, segons ell mateix, l'ha de dur a ser el millor del món. "No sé perdre, em cabrejo molt. Crido, dic bajanades i després ho lamento", va afirmar al novembre, poc abans d'un dels quatre capítols del llarg serial d'agressions que acumula aquest curs sense ser vist per l'àrbitre.

Ronaldo també s'ha referit al seu estat de forma actual, i a l'elevada quantitat de gols que ha anotat els darrers cursos a Madrid. "Sé que he malacostumat la gent. Em passa el mateix amb el meu fill", ha explicat abans de deixar clar que està satisfet amb el seu rendiment actual: "Firmaria continuar així fins a final de temporada".

Aquesta temporada, Ronaldo ha anotat 32 gols repartits entre Lliga i Champions. La majoria, però, han estat davant de rivals modestos. Espanyol (8), Malmö (6) i Xakhtar (5), les seves víctimes preferides enguany. Aquests tres conjunts sumen 19 dels 32 gols anotats en sis duels, fet que constitueix el 59% dels seus gols. També ha anotat doblets davant Rayo Vallecano, Reial Societat, Sporting i Athletic. Davant dels conjunts més forts com PSG, Barça, Atlètic, Sevilla, Vila-real o València, però, encara no ha estat capaç de marcar.

stats