Esports 20/02/2019

Cort vol limitar a tres els animals domèstics en pisos i duplica totes les sancions

Deixar un animal al balcó serà motiu de falta greu i podria costar fins a 1.500 euros

Juanmi Mas
2 min
Cort vol limitar a tres els animals domèstics en pisos i duplica totes les sancions

PalmaLa nova ordenança sobre tinença i benestar dels animals de família i domèstics que la junta de Govern de l'Ajuntament de Palma proposarà al pròxim ple municipal, fixa en tres el nombre màxim de mascotes permeses per cada habitatge en edificis plurifamiliars.

Segons ha anunciat aquest dimecres la regidora de Benestar Animal, Neus Truyol, una vegada sigui aprovada inicialment en el ple, l'ordenança se sotmetrà a un període d'al·legacions i la previsió de Cort és que pugui quedar aprovada a l'abril. "Ens agradaria que començàs a funcionar en aquesta legislatura", ha dit Truyol.

Aquesta nova normativa recull la creació d'una Oficina Municipal de Benestar Animal i promou "una tinença d'animals voluntària i responsable", la reducció de l'abandonament d'animals i el foment de l'adopció, a més d'incrementar la quantia de les sancions.

Truyol ha assenyalat que, una vegada s'implanti la limitació de tres mascotes per pis, Cort podrà estendre un permís per "regularitzar situacions ja creades amb anterioritat a l'aparició de la nova ordenança".

Altres articles del projecte d'ordenança aprovat aquest dimecres recullen que serà obligatòria l'esterilització dels moixos que visquin a la via pública, dels cans que visquin en finques públiques i dels cans potencialment perillosos.

L'edil ha explicat també que quan entri en vigor la normativa tots els animals que surtin adoptats del recinte d'acolliment municipal de Son Reus ho faran ja esterilitzats (fins ara això només succeïa amb els gats).

Es prohibirà la compravenda o l'intercanvi il·legal d'animals, tenir mascotes tancades en balcons i l'adopció per part de persones amb antecedents de maltractament d'animals. La nova normativa substituirà el terme "animals de companyia" per "animals de família".

Les infraccions lleus seran castigades amb un màxim de 750 euros (animal sense corretja, sense xip, no esterilitzat o alimentat a la via pública). Actualment la sanció és d'entre 300 i 740 euros.

Les sancions greus oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros (animal que envaeix un parc infantil, deixar excrements a la via pública o posar anuncis de venda d'animals en arbres o fanals, així com tenir animals al balcó). Actualment la sanció és d'entre 750 i 1.500 euros.

S'estableixen com a vulneracions molt greus de l'ordenança, castigades amb multes d'entre 1.500 i 3.000 euros, la tortura i el maltractament de les mascotes. Actualment, la sanció més cara era de 1.500 euros.

stats