Esports
Esports 17/11/2016

Com canviarà l’esport català quan Catalunya tingui un estat propi?

La segona Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius se celebrarà el divendres 25 de novembre a Barcelona

à.g.
2 min
Imatge de la primera edició de les jornades

BarcelonaLes relacions esportives internacionals i els beneficis econòmics de la independència sobre les federacions, els clubs i els esportistes són algunes de les qüestions que tractarà la 2a Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius, que se celebrarà el divendres 25 de novembre a Barcelona.

Després de l'èxit de la primera edició, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes torna a organitzar una jornada que és possible gràcies al suport del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), i de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

L’acte estarà dividit en dues taules rodones. A la primera tres països de la Unió Europea explicaran com organitzen el món esportiu. L'acte comptarà amb la presència de László Fábián, director del Comitè Olímpic d’Hongria, medalla d’or als Jocs Olímpics de Seül; Arturas Poviliunas, president del Comitè Olímpic de Lituània entre els anys 1988 i 2012, i Edvard Kolar, secretari general del Comitè Olímpic d’Eslovènia.

La segona taula rodona analitzarà la importància que té la celebració d’uns Jocs Olímpics en les federacions esportives d’un país i comptarà amb les exposicions dels tres ponents de la primera taula, als quals s’afegiran les ponències de Leandre Negre, president d’honor de la Federació Internacional d’Hoquei (FIH), i Manuel Ibern, membre de la Federació Internacional de Natació (FINA) i ex secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La benvinguda serà a càrrec de Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, clourà l’acte.

stats