Esports 09/07/2018

Luis Ashley Den i Catalina Fourcade guanyen el VI Campionat de Balears Open de Natació

Aquest cap de setmana es va disputar la sisena prova del Campionat de Balears d'aigües obertes de totes les categories i les proves de la Travessa Popular en aigües obertes

Ara Balears
3 min
Guanyadors VI Campionat de Balears Open de Natació

PalmaAquest diumenge es va disputar a la platja de Palma, al costat del Balneari 10, la 6a prova del Campionat de Balears d'Aigües Obertes de totes les categories i les proves de la Travessa Popular a Aigües Obertes El Corte Inglés, de llarga distància 3.000 metres, 1.500 m popular i adaptada, 500 m adaptada i la III Travessa Escolar "Jugam, posa valors a l'Esport", aquesta última prova amb la col·laboració de la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca.

La primera prova a disputar-se va ser la travessia popular de 1.500 m. i el Campionat de Balears dels alevins. Els guanyadors de Balears han estat en primer lloc Guillem Estarellas, en segon lloc, Tomeu Verdera i en tercera posició Alejandro Gómez, tots ells del Campuseport. En la categoria femenina la primera a arribar a meta ha estat Nika Sánchez, seguida de Carolina Heredia, ambdues del C.N La Salle i Joana M. Sastre del Club Natació Felanitx.

En la Travessa Popular el primer classificat ha estat Andrés Perales, seguit de Pep Toni Mascaró i de Seppe Vercammen. En la categoria femenina la Primera ha estat Noa Martínez Elisabet Maria Jaume i Aitana Briguglio en tercer lloc. En la categoria de 1.500 m adaptada el vencedor ha estat Gabriel Peña i en la categoria de 500 m adaptada ha estat Jaume González. Ells han rebut l'ovació del públic, pel seu exemple de superació. Juntament amb la III Travessa Escolar que han cobert una distància de 500 m s'ha celebrat el Campionat de Balears de la categoria Benjamin. En categoria femenina la primera ha estat Mar Velasco, del Campusesport, seguida d'Agnes Mayol de C.N. La Salle i Margalida Cerdà del Club Natació Felanitx i en categoria masculina Victor Polo del

Campusesport, en primera posició, Miquel Angel Suñer del C Gimnàs Illes i David Pulido del Duet-Ciclyng Friendly. Tots ells han rebut una medalla de finisher en acabar la prova.

Guanyadores VI Campionat de Balears Open de Natació

Pel que fa als 3.000 m ha tingut lloc el Campionat de Balears de la resta de categories i la Travessa Popular El Corte Inglés. Els guanyadors de la general absoluta del Campionat de Balears han estat Luis Ashley Den del C.N. Santa Eulària, Andrés Perales del Mastbal i Gerard Falcó del C.N. La Salle i en féminas Catalina Fourcade seguida de Maria del Mar Iban del C.N. Santa Eulària les dues i Marta Ribas del Club Natació Eivissa en tercera posició.

En la travessia Popular de llarga distància 3.000, els vencedors en categoria masculina han estat Javier Cardona, Antonio Hidalgo i Toni Miquel Ferrer i en categoria femenina Antonia Siquier, Marta Bauzá i Mar Capellá.

Quant als premis per categories d'edat de Balears han estat para, Eduard Cerdà (CN Inca) i Catalina Fourcade (CN Santa Eulària) en la categoria infantil; Luis Ashley (CN Santa Eulària) i Nerea González (CN Palma) en categoria Júnior; Mª del Mar Iban (CN Sata Eulària) en categoria Sènior; Luis Antonio Rodas (CN Inca) i Marta Ribas C.N. Eivissa) guanyadors de la categoria Master A; Llorenç Ferrer (Triswin) i Teresa Planas (C.N. Felanitx) en categoria Master B;

Andrés Perales (Mastbal) i Silvia Olives (Triswin) de la categoria Master C; Alejandro Valdivia ((Esmas) i Mónica Tubert (Triswin) en la categoria Master – D, Francisco Navarro i Victoria Perez (tots dos del C.N. Palma) en la categoria Master I, Maribel Palou en la categoria F i en la categoria dels més veterans, el vencedor ha estat Jorge Granados, que als seus 80 anys ha completat la prova de 3.000 m.

Les proves s'han celebrat sense cap tipus de complicació en una assolellada jornada que ha permès gaudir de l'ambient. Han lliurat els trofeus i medalla Vicente Càceres, president de la Federació Balear de Natació i Antonio Sánchez, d'El Corte Inglés.

stats