Esports 07/09/2023

Carvajal qüestiona que Hermoso sigui una "víctima": "No podem condemnar una part sense saber què ha passat"

El capità de la selecció espanyola va convidar Santiago Abascal al Bernabéu l'any 2019

4 min
Carvajal durant l'entrenament de la Selecció

BarcelonaEl 22 de desembre del 2019, Santiago Abascal va aparèixer en una zona VIP del Santiago Bernabéu destinada a amics i jugadors del Reial Madrid. Acompanyat d’altres membres de Vox, va fer-s'hi fotografies i va saludar alguns aficionats. Els periodistes van capturar la imatge i ràpidament van preguntar al departament de comunicació del club com és que era en una zona on hi havia gent convidada pels jugadors. Qui havia estat? A la sortida del partit, se'l va veure saludant Dani Carvajal, un dels capitans de l’equip blanc. Havia estat ell, qui l’havia convidat.

Carvajal (Leganés, 1992) mai ha admès públicament ser votant de Vox, però ha anat deixant pistes en forma de fets i paraules que el situen en l’entorn del partit ultra. O no gaire lluny. Com el seu discurs sobre el petó no consentit del president de la RFEF, Luis Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso. El comunicat conjunt dels jugadors de la roja en què censuraven els "comportaments inacceptables" de Rubiales, que no es va fer públic fins al cap de dues setmanes dels fets, evitava demanar la dimissió del president de la RFEF i centrava les crítiques en el perjudici que tot plegat ha suposat per al futbol espanyol. I gent com Carvajal hi tenia molt a veure, en aquest enfocament.

"Hi ha estaments legals que estan considerant si realment Jennifer és víctima d'una cosa que s'està tramitant", va explicar en declaracions a Radioestadio noche d’Onda Cero, justificant així que els jugadors de la selecció masculina es mantinguin "al marge" del cas. "Hi ha persones que han de decidir si hi ha algun culpable o alguna víctima. [...] Tampoc podem posicionar-nos o condemnar una part o una altra prèviament sense saber realment què ha passat", va assegurar poques hores després del comunicat conjunt dels jugadors en què censuren els "comportaments inacceptables" de Luis Rubiales, però sense ni tan sols esmentar la jugadora afectada. Dins el vestidor hi va haver debat sobre la manera d'actuar perquè alguns, com Carvajal, no tenen clar que Hermoso sigui la víctima. Fins i tot va posar implícitament en dubte la versió d'Hermoso –que va declarar-se "víctima d’una agressió, un acte impulsiu, masclista, fora de lloc i sense cap tipus de consentiment"– perquè "no ha presentat tampoc una denúncia". Però, hores després de l'entrevista, Hermoso ha fet finalment el pas i ha portat Rubiales a la Fiscalia General de l'Estat.

Carvajal va afegir: "És veritat que s'ha polititzat tant el tema que et fa por, et fa por opinar, et fa por dir qualsevol cosa en què puguis equivocar-te o que es pugui interpretar de manera errònia". Les paraules del jugador madridista no van trigar a aixecar crítiques a les xarxes. Com les de l'exjugador del Barça i ara analista Marc Crosas: "El capità del Reial Madrid i de la selecció espanyola es manté al marge perquè no sap si la Jenni és víctima d'abús de poder, ja que no ha presentat la denúncia. Més masclista i més fatxa no es pot ser".

El defensa madridista va haver de tornar a parlar per intentar apagar l’incendi: "En cap moment he dit que la Jenni no sigui la víctima, només cal mantenir la presumpció d'innocència. Si ho està passant malament cal solidaritzar-s'hi. Tampoc crec que el president ho estigui passant bé. No estic catalogant ningú”. El lateral madridista afirma que prefereix mantenir un paper discret fora del futbol, tot i que sap que "amb aquesta feina sempre ets al focus de les coses, ja siguin bones o dolentes". Però no és el primer cop que aixeca polseguera, com quan es va fotografiar amb material del grup ultra del Reial Madrid, els Ultras Sur, conegut per tenir feixistes a les seves files. El febrer del 2019 Carvajal va tornar a generar debat quan es va fer una manifestació a favor de la unitat d’Espanya a la plaça Colón de Madrid. Llavors, la humorista Eva Hache va publicar llavors al seu Instagram una imatge amb el text: "Amb els vostres melics tapeu el saber. Només us preocupa provocar i convèncer ments pobres #soisunosmierdas #colon #yonovoy". Carvajal li va respondre amb un altre comentari: "No cal faltar al respecte als que no opinen com vostè. Tenim un país lliure, amb molta diversitat i cadascun de nosaltres busquem el que creiem que és millor per a tots. Viva España". 

Pocs mesos després va convidar Abascal, que sempre s’ha declarat aficionat del Reial Madrid tot i haver nascut al País Basc. Precisament, en aquell partit el rival era l’Athletic. "Quan era petit portava la samarreta d’Espanya a l’escola i els nens que m’insultaven sempre duien coses de l’Athletic", ha explicat de vegades per deixar clar per quina raó no simpatitza amb l’equip de Bilbao.

Carvajal, de petit, també era del Reial Madrid, però no patia a l’escola Lope de Vega de Leganés, on va néixer i criar-se. De fet, hi va viure fins que es va mudar a una luxosa casa a Boadilla del Monte, on el 2022 va patir un assalt violent d’un grup de lladres. El pare del jugador, madridista de tota la vida, era taxista. La mare no sortia de casa. Una família modesta amb un fill que només pensava en el futbol. De fet, el dia que va fer la primera comunió li van regalar la samarreta del centenari del Madrid.

I, coses de la vida, aquell mateix dia li van dir que el club blanc li faria una prova després d’haver-lo vist jugar en un modest equip anomenat Leman’s, on havia de dur genolleres de porter perquè el camp era de terra. El van agafar i va entrar al futbol base, on va destacar tant que el 2004 va ser el nen triat per representar tots els joves en l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la ciutat esportiva blanca a Valdebebas, acompanyant Alfredo Di Stefano. Expliquen que com que era un noi amb caràcter, no va respectar el protocol i es va avançar a Di Stefano. Carvajal després va marxar al Bayer Leverkusen alemany i, gràcies al bon rendiment, el Madrid el va repescar: el va fitxar i el va convertir en un dels jugadors més experimentats.

Ara té un gran palmarès amb el club blanc i és un dels capitans de la selecció espanyola, amb la qual s’ha situat al centre de l’huracà amb les seves declaracions sobre el cas Rubiales. Carvajal, que sempre juga per la banda dreta dins del terreny de joc, sembla fer el mateix quan parla de política.

stats