FÓRMULA 1
Esports 29/06/2019

Cara i creu per a Ferrari a Àustria

Leclerc aconsegueix la 'pole' i Vettel, amb problemes mecànics, arrencarà desè

Nuria García
2 min
Charles Leclerc, saludant Lewis Hamilton

BarcelonaSembla que, per una cosa o altra, Ferrari no pot tenir ni un cap de setmana tranquil. Aquest cop, a Àustria, han tornat a tenir la cara i la creu. La cara ha estat per a Charles Leclerc. El jove monegasc, que està fent un cap de setmana extraordinari al traçat austríac, ha signat la 'pole' (1:03.003), la segona de la seva carrera, i aquest diumenge (15.10 hores, Movistar F1) arrencarà primer.

Mentre Leclerc celebrava haver marcat el millor registre, a l'altra banda del box les cares eren de preocupació. Sebastian Vettel, que s'havia classificat entre els deu millors a la Q2, no ha sortit a la Q3 a pista i s'ha quedat al box perquè semblava que el seu monoplaça tenia algun problema mecànic que, ara per ara, Ferrari encara no ha especificat. Així doncs, Vettel arrencarà desè diumenge. "Increïble, estic molt content. Però, per una altra banda, estic trist per l'equip pel que li ha passat al Seb", deia el monegasc per ràdio.

Així, en un dels circuits que sembla que s'adapten més als Ferrari, l'escuderia italiana s'ha quedat sense pintar de vermell tota la primera fila de la graella. Al costat de Leclerc no arrencarà Lewis Hamilton, que tot i marcar el segon millor temps ha estat sancionat pels comissaris del Gran Premi per un incident amb Kimi Räikkönen durant la Q1 i sortirà cinquè.

Russell, per la seva banda, ha molestat Kviat durant la primera sessió dels entrenaments oficials i els comissaris l'han sancionat amb la pèrdua de tres posicions a la graella (havia marcat el 19è temps i, per tant, arrencarà 20è i últim). Així doncs, segon arrencarà Max Verstappen, amb el Red Bull, mentre que tercer serà Valtteri Bottas.

Classificació entrenaments oficials GP d'Àustria:

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Bottas
  4. Magnussen
  5. Hamilton (sancionat amb la pèrdua de 3 posicions a la graella)
  6. Norris
  7. Räikkönen
  8. Giovinazzi
  9. Gasly
  10. Vettel
  11. Grosjean
  12. Hülkenberg
  13. Albon
  14. Ricciardo
  15. Sainz
  16. Pérez
  17. Stroll
  18. Kviat
  19. Kubica
  20. Russell (sancionat amb la pèrdua de 3 posicions a la graella)
stats