BARÇA
Esports 07/06/2015

El Camp Nou celebra el triplet amb un discurs amb sabor a comiat d'Alves

70.000 persones s'han donat cita a l'estadi després de la rua pels carrers de la ciutat que ha aplegat 200.000 persones

Albert Llimós
2 min
Luis Enrique salta al terreny de joc amb els seus assistents per festejar el triplet del Barça / ALBERT GEA / REUTERS

BarcelonaA tres quarts d'onze, amb el Camp Nou a les fosques, i milers de punts blancs a les graderies -els mòbils dels seguidors convertits en estels per donar la benvinguda als jugadors-, s'ha iniciat la celebració del triplet del Barça: "Un somni blaugrana". Cinc nens que s'estiraven en cinc llits situats al cercle central donaven el tret de sortida a la festa que han viscut més de 70.000 aficionats que s'han aplegat a l'estadi. El Camp Nou ple, perquè el gol sud no s'ha obert al públic, ja que s'hi han situat cinc grans pantalles per acompanyar la festa.

Els membres del cos tècnic i els futbolistes han sortit d'una d'aquestes pantalles. Luis Enrique ho ha fet abraçat del seus amics i ajudants, Robert Moreno i Juan Carlos Unzué. Un dels més aclamats ha estat Dani Alves, que ha entrat al terreny de joc i s'ha agenollat per besar la gespa del que ha estat casa seva durant 7 anys. El públic li ha demostrat que està amb ell, i li ha ofert una de les ovacions més grans, inferior a la de Messi i Xavi però, grans protagonistes.

Luis Enrique ha estat el primer en parlar. "Ja heu vist que l'ambició d'aquests jugadors no té límit, tres copes com a tres sols. Vosaltres i nosaltres sabem que no ha estat un camí fàcil. Heu estat aquí, us ho agraïm", ha dit el tècnic asturià. "Seguim fent història, intentarem que en el futur segueixi sent així", ha afegit abans de passar-li el micròfon a Xavi. "Ja tenim el triplet! La rua ha estat impressionant", ha arrencat l'egarenc: "Us trobaré moltíssim a faltar". El relleu de Xavi l'ha agafat Iniesta, que ha estat assaltat pels seus companys. "Després d'un any difícil, dur, com va ser l'any passat, tornar aquí és increïble", ha dit Messi.

Quan Alves ha agafat el micròfon, el Camp Nou ha bramat: "Alves queda't" i ha impedit que comencés a parlar. "Gràcies per fer-me feliç. No sé si el somni ha arribat al final, però mentre duri, fem que sigui etern. Sóc un més de vosaltres", ha dit emocionat.

"Ja les tornem a tenir aquí", ha arrencat Piqué, que ha dit que l'afició es va menjar a la de la Juve. "Quan vam venir aquí al 2009, pensava que no ho tornaríem a fer, però ho hem tornat a fer, som el millor equip del món", ha dit el central barceloní, que ha fet embogir el Camp Nou amb un nom: "Gràcies Kevin Roldán, aquí va començar tot".

La festa al Camp Nou ha culminat una llarga jornada que s'havia iniciat a Berlín durant la matinada. La plantilla del Barça ha desfilat durant més de tres hores pels carrers de Barcelona, en la ja habitual i multitudinària rua de celebració. Segons l'Ajuntament de Barcelona, més de 200.000 persones s'han aplegat als carrers de la ciutat per acompanyar els campions. La festa s'ha iniciat a prop de l'Arc de Triomf, a les 19 hores, i el recorregut s'ha acabat a Les Corts passats uns minuts de les 22 hores.

stats