FÓRMULA 1
Esports 13/10/2019

Bottas enllesteix el sisè títol de constructors per a Mercedes

El finlandès guanya una cursa encarrilada a la sortida, en què ha superat Vettel i Leclerc de cop

Nuria García
3 min
Bottas ha superat els Ferrari en la sortida i ha guanyat el GP del Japó

BarcelonaEn un Gran Premi del Japó atípic, perquè a causa del tifó Hagibis els entrenaments oficials s'han disputat aquest diumenge, quatre hores abans de la cursa, Mercedes ha aconseguit superar Ferrari. Els dos cotxes vermells han sigut superiors en els entrenaments oficials i han ocupat la primera fila de la graella, però quan la cursa ha començat els Mercedes han demostrat per què van ser ells els que van dominar els entrenaments lliures de divendres. Així, Bottas ha aconseguit el triomf (el tercer de la temporada) mentre que Hamilton, que tenia també un ritme superior als Ferrari, ha batallat amb Vettel pel segon lloc, però no ha aconseguit superar-lo.

Valtteri Bottas ha sigut el protagonista de la sortida. El pilot finlandès ha superat de cop els dos Ferrari: Vettel ha tingut problemes en l'arrencada i fins i tot l'han investigat per si s'havia d'avançat abans que els semàfors s'apaguessin, mentre que Leclerc tampoc ha reaccionat gaire de pressa. Amb Bottas al capdavant, Verstappen també ha volgut escalar posicions, però l'holandès ha topat amb Leclerc: tots dos, que quan es troben a la pista sempre passa alguna cosa, han xocat; Verstappen ha fet una virolla, mentre que el monegasc ha trencat l'aleró davanter.

Tots dos han tirat endavant: mentre Verstappen ha caigut a la cua de la taula (i finalment ha acabat retirant-se setze voltes més tard), Leclerc ha vist com una volta més tard es deixava anar la peça que tenia trencada de l'aleró, que impactava contra el retrovisor de Hamilton, que anava just al darrere. Amb Mercedes reclamant que la direcció de la cursa li digués alguna cosa al monegasc perquè la situació era perillosa, Leclerc ha acabat entrant a box en la quarta volta i ha caigut fins a la 17a posició.

Els comissaris han decidit primer no investigar l'acció, més tard han dit que la investigaven i, unes voltes més endavant, han assegurat que la maniobra seria investigada després del final de la cursa. Així, finalment han decidit sancionar Leclerc amb 15 segons de penalització: cinc per l'incident i deu per haver tirat endavant sense entrar a box.

Sense Leclerc i amb Vettel i Hamilton lluny, Bottas anava assegurant volta a volta el triomf, un triomf que no aconseguia des de l'Azerbaidjan. Això sí, el finlandès ha vist perillar la victòria quan ja s'havia superat l'equador de la cursa i tenia Hamilton al davant, tot i que el britànic havia de tornar a aturar-se a box. "Estem segurs que pararà, oi?", preguntava per ràdio, mentre el seu company es comunicava amb el seu mur i deia: "Dieu-me què he de fer per guanyar aquesta cursa". No, no l'ha pogut guanyar. Era el dia de Bottas, que ha fet una cursa sense cap error. Hamilton, que efectivament ha entrat a box, ha acabat tercer després de batallar pel segon lloc amb Vettel en les últimes voltes. Després del pas per box de Hamilton a deu voltes per al final, el britànic s'ha reincorporat a la cursa tercer, per darrere de Vettel. I mentre el britànic ha intentat de totes totes ser segon, Vettel ha defensat amb ungles i dents el segon lloc després d'una lluita apassionant.

A la general, Lewis Hamilton manté el lideratge amb 63 punts sobre Bottas a falta de quatre curses. El que sí que s'ha tancat aquest diumenge és el Mundial de constructors, que ha tornat a anar a parar a mans de Mercedes gràcies al primer lloc de Bottas i al tercer de Hamilton.

La classificació ha sigut la següent:

1. Bottas

2. Vettel

3. Hamilton

4. Albon

5. Sainz

6. Ricciardo

7. Leclerc (sancionat amb 15 segons)

8. Gasly

9. Hülkenberg

10. Stroll

11. Kviat

12. Norris

13. Räikkönen

14. Grosjean

15. Giovinazzi

16. Magnussen

stats