Futbol

Benzema, condemnat a presó condicional pel xantatge a Valbuena

La pena és d'un any i el futbolista s'estalviarà entrar entre reixes. Addicionalment haurà de pagar 75.000 euros de multa

2 min
Karim Benzema, que va entrar al segon temps, lamentant-se durant el partit de Copa d’ahir contra l’Alcoià.

BarcelonaKarim Benzema ha estat considerat culpable de l'intent de xantatge a Mathieu Valbuena per un vídeo de contingut sexual. El jugador del Reial Madrid ha estat condemnat a un any de presó condicional, que no haurà de complir, i a una multa addicional de 75.000 euros.

El tribunal de Versalles ha dictat sentència aquest dimecres al matí. Segons la resolució, considera que la conversa que Benzema va mantenir amb Valbuena –companys a la selecció francesa–, en què l'intentava convèncer que entrés en contacte amb els xantatgistes per evitar que el seu vídeo es difongués, constitueix una intervenció "deliberada" en la trama.

L'advocat del futbolista, Sylvain Cormier, ha reaccionat a la sentència qualificant-la d'"escandalosa" i ha afegit que presentaran un recurs d'apel·lació. I és que el veredicte és fins i tot més dur del que demanava la fiscalia, la qual havia sol·licitat una pena de 10 mesos de presó condicional (exempta de compliment) contra un futbolista que ni s'ha presentat a la lectura de la sentència ni va fer acte de presència durant els tres dies que va durar el judici, ara fa un mes.

El veredicte considera "essencial" que Benzema intervingués en el cas en l'intent de xantatge. A més a més, el text fa constar fins a quatre vegades que Benzema va mentir durant tota la investigació. El jugador ha conegut la decisió des de Transnístria, on està concentrat amb el Reial Madrid, ja que aquest dimecres al vespre hi disputa el partit de Champions contra el Sheriff Tiraspol.

El cas Valbuena

El cas Valbuena es remunta al 2015, quan dos homes que tenien un suposat vídeo íntim de Valbuena amb la seva dona van intentar fer-li xantatge. Li van demanar diners a canvi de no fer pública la gravació, però el jugador francès va negar-se a pagar-los. La implicació de Benzema va donar-se quan els dos homes van contactar amb un amic del davanter del Madrid perquè el futbolista convencés el seu company perquè abonés la quantitat reclamada, cosa que va fer durant una concentració amb la selecció francesa.

Precisament, arran d'aquest cas, Benzema va ser apartat de la selecció bleu fins que Deschamps el va tornar a convocar per disputar l'Eurocopa, l'estiu passat. D'altra banda, Noël le Graët, president de la Federació Francesa, ja havia dit abans de conèixer la sentència que fos quina fos la decisió del tribunal, no rebria cap mesura de càstig, per la qual cosa tot fa pensar que seguirà formant part de la llista de futbolistes francesos que disputaran el Mundial de Qatar el 2022.

Els altres condemnats

Més enllà de Benzema, el Tribunal de Versalles també ha condemnat els altres quatre acusats, tot i que a penes inferiors de les que havia sol·licitat la fiscalia. Per a Mustapha Zouaoui, considerat el cervell de l'operació, ha demanat la pena més dura, de dos anys i mig de presó i 3.000 euros de multa (el fiscal n'havia demanat set). Axel Angot, que va obtenir el vídeo a través del mòbil de Valbuena, ha estat condemnat a dos anys de presó, tot i que podria no haver d'entrar entre reixes. Tampoc hauran d'entrar a la presó Younes Houass, l'intermediari que va pressionar Valbuena i que ha rebut una condemna de 18 mesos, ni Karim Zenati, amic de Benzema i que va posar-s'hi en contacte perquè fes d'intermediari, el qual ha rebut una condemna de 15 mesos de presó i 3.000 euros de multa.

stats