RCD Espanyol
Esports 25/07/2022

El Bayern Munic pensa en RDT com a substitut de Lewandowski

El conjunt alemany és un dels que s'han interessat pel davanter de l'Espanyol

3 min
El futur de RDT, l'home gol de l'Espanyol, apunta a l'estranger

BarcelonaEl Bayern Munic podria trobar el substitut de Robert Lewandowski a l'Espanyol. Segons ha pogut saber l'ARA, el conjunt bavarès valora seriosament la candidatura de Raúl de Tomás per ocupar la plaça vacant que ha deixat l'atacant polonès, que ha fitxat pel Barça a canvi de 45 milions d'euros fixos més 5 en variables. Bona part d’aquests diners podrien anar destinats al madrileny. A l’espera de fer efectiu el seu debut en la pretemporada perica, RDT és conscient que el seu futur més possible apunta a una sortida de l’Espanyol. El madrileny podria fer el camí invers al de Lewandowski i canviar Barcelona per Munic.

Encara que a l’Espanyol fa mesos que insisteixen que no deixaran marxar RDT per un import menor al de la seva clàusula de rescissió (75 milions d’euros), el cert és que des de l’entorn del jugador es veu factible que una oferta que rondi els 40 milions seria ben considerada al consell blanc-i-blau. Cal recordar que el Benfica manté el 20% dels drets econòmics d'una futura plusvàlua pel jugador. És a dir, que si l’Espanyol acabés traspassant-lo per 40 milions, el club portuguès se n'enduria 3,5, una cinquena part dels 17,5 milions que l’entitat blanc-i-blava hauria generat de benefici.

De Tomás és un dels perfils que més agraden a la direcció esportiva del club alemany, que hi veu una opció de rendiment immediat que encaixaria a la perfecció en el rol d'especialista d’àrea amb un gran olfacte golejador. RDT ha marcat 45 gols en els 89 partits oficials que ha disputat amb l’Espanyol. El conjunt bavarès ja ha invertit 117 milions d’euros en quatre reforços (Matthijs de Ligt, Sadio Mané, Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui –aquest últim, lliure–), però també ha fet caixa (67 milions) amb els traspassos de Lewandowski, l’exespanyolista Marc Roca, Omar Richards i Lars Lukas. 

Als seus 27 anys, RDT se sent en un moment ideal de la seva carrera per fer un salt qualitatiu a un equip d’un nivell superior. L’Espanyol encara no ha rebut, aquest estiu, cap oferta formal per ell, però des de l’entorn del futbolista treballen per materialitzar algun dels interessos rebuts en les darreres setmanes. Persones pròximes al davanter asseguren a l’ARA que s’estan treballant diverses opcions que podrien sortir aviat “a la llum”. Això sí, avisen que caldrà tenir “paciència” perquè el mercat de fitxatges encara està força aturat, especialment a la Lliga espanyola. 

Diversos interessats a la Premier

Des de l’entorn del punta admeten que “és complicat” poder avançar a Espanya si el mercat segueix “així de bloquejat”. El Sevilla, per exemple, només podria moure fitxa si ven Jules Koundé i, posteriorment, troba un destí a Youssef En-Nesyri. Ara per ara, però, l’atenció sobre RDT se centra en lligues estrangeres. L’opció del Bayern no és l’única que es manté oberta: també s’han interessat pel punta internacional diversos clubs anglesos. A la Premier League, un dels pocs mercats europeus que registra un cert volum de transaccions, encara hi ha alguns clubs que busquen reforçar la seva davantera amb un nou golejador. 

El Manchester United, que podria deixar sortir Cristiano Ronaldo després que Cavani i Lingard hagin marxat lliures, i el Chelsea, que acaba de cedir Lukaku, són dos dels destins més atractius tant pel que fa al projecte econòmic com a l’esportiu. També busquen davanter –tenen diners per pagar-lo– altres clubs com l’Everton, el Newcastle o el Leeds, unes opcions menys atractives pel fet que aquests clubs no participaran en competicions europees la temporada vinent. El projecte esportiu tindrà un pes clau en la decisió del jugador. Ja han mogut fitxa alguns dels peixos grossos del futbol anglès, com és el cas del Manchester City amb Haaland (60 milions) i Julián Álvarez (23); l’Arsenal amb Gabriel Jesús (52); el Liverpool amb Darwin Nuñez (75) o el Tottenham amb Richarlison (48). 

stats