Ciclisme
Esports 09/02/2011

Barcelona demanarà aquest dijous acollir la sortida oficial del Tour de França 2014

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, proposarà oficialment que la capital catalana aculli el "Gran Depart" del Tour del 2014; en una trobada a l'ajuntament

Redacció
1 min
Els ciclistes participants al 'Tour fo Qatar' creuen la meta

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, presentarà formalment la candidatura a acollir la sortida, o "Gran Depart", al director general del Tour de França, Christian Prudhomme, i a Yann Le Moënner, director general de l'Amaury Sports Organisation (ASO), organitzadora de la prova ciclista; segons informa l'agència Efe. Aquesta trobada tindrà lloc aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona, i també hi assistirà Pere Alcober, delegat d'Esports del consistori barceloní.

El "Gran Depart" inclou una cerimònia d'inauguració, una crono i la sortida de la primera etapa del Tour de França. Aquest acte inicial s'ha dut a terme fora de França en 18 ocasions, una d'elles a Sant Sebastià (1992), però mai a Catalunya.

A més de Barcelona, Florència també ha manifestat oficialment el seu desig d'acollir l'inici de la ronda francesa del 2014. La ciutat italiana vol fer coincidir aquest acte amb el centenari del naixement de Gino Bartali, dues vegades guanyador del Tour (1938 i 48).

stats