Espai Barça

El Barça rep el permís de l'Ajuntament per construir el nou Camp Nou

El club blaugrana només comptava fins ara amb la llicència de demolició a causa de la profunda reestructuració del projecte que ha fet Joan Laporta

2 min
Les obres de remodelació del Camp Nou van començar al juny, un cop acabada la temporada de futbol.

BarcelonaUn dels objectius imprescindibles que tenia la junta directiva de Joan Laporta en el procés de remodelació del Camp Nou era aconseguir les llicències de construcció per part de l'Ajuntament de Barcelona que li faltaven per poder aixecar la nova estructura de l'estadi blaugrana. Fins ara, el Barça només comptava amb les llicències de demolició, que li havien permès enderrocar part de la tercera graderia del gol sud el desembre passat i que han continuat, ja amb la constructora turca Limak com a guanyadora de la licitació, des del juny amb la demolició de la tercera graderia sencera, entre altres obres que s'estan realitzant al temple blaugrana.

"La comissió de govern de l'Ajuntament ha aprovat la concessió de la llicència principal de remodelació de l'Spotify Camp Nou", anuncia el comunicat que ha publicat el club. "La llicència principal dona llum verda a l'execució de les actuacions, sobre i sota rasant. D'aquesta manera, durant la temporada 2023-2024 i amb les demolicions ja pràcticament finalitzades, es desenvoluparà el gruix de l'obra procedint a les fonamentacions, així com a l'execució de l'estructura de la nova tercera graderia, incloent-hi les dues anelles d'hospitality", afegeix la nota.

El Barça encara no havia obtingut aquestes llicències de construcció a causa de la intensa reformulació del projecte que ha portat a terme la junta de Joan Laporta respecte a la feina feta que va deixar l'anterior president, Josep Maria Bartomeu. L'empresa IDOM ha estat una de les grans protagonistes d'aquest procés de reformulació. De fet, un extreballador seu, Ramon Ramírez, va convertir-se en el màxim responsable de l'Espai Barça després de l'acomiadament de l'anterior director, Bill Mannarelli.

Posteriorment, Ramírez va marxar del club quan els executius de l'entitat catalana més propers a Laporta van apostar per la via Limak per portar a terme la remodelació del Camp Nou. Recentment, Àlex Barbany, un dels noms que van formar part de la campanya electoral de Laporta, també va deixar el seu càrrec de director executiu de l'Espai Barça i responsable de l'àrea comercial del projecte. Segons van explicar diversos testimonis a l'ARA, Barbany havia perdut poder decisió i estava cansat de certes dinàmiques internes. A aquestes baixes s'hi suma la dimissió del directiu responsable de l'Espai Barça, Jordi Llauradó. Prèviament, Llauradó s'havia abstingut en la votació de la junta directiva per atorgar a Limak la remodelació del Camp Nou.

Les llotges 'vip' s'allunyen del terreny de joc

La proposta inicial de Bartomeu de la remodelació del Camp Nou incloïa una anella de llotges vip entre la primera i la segona graderia, i incrementar la inclinació a la graderia baixa de l'estadi per corregir un defecte de la remodelació del 1994. La conseqüència negativa d'aquesta obra havia de ser que fins a 12.000 abonats s'haguessin de traslladar a la tercera graderia. Així va justificar la junta de Laporta, que segueix convençuda que tornaran a haver-hi partits al Camp Nou el novembre del 2024, coincidint amb el 125è aniversari del club, la reformulació intensa dels plànols del projecte. L'anella de llotges vip s'ha convertit en doble i se situarà entre la segona i la tercera graderia. Ara, amb la llicència de construcció a la mà, passar dels plànols a la realitat està més a prop.

stats