Lliga F

El Barça es recrea a Sevilla (aquesta vegada en gespa natural) en el seu cercle virtuós

El conjunt blaugrana ja acumula 22 victòries en 22 partits aquesta temporada després de golejar el Betis per 0-6

2 min
L'acció en què Esmee Brugts ha fet el 0-2 davant el Betis.

BarcelonaL'última vegada que el Barça va visitar el Betis l'equip blaugrana va acabar indignat malgrat emportar-se el triomf. Jonatan Giráldez i Irene Paredes van posar el crit al cel per haver de jugar en un terreny de joc de gespa artificial (i no precisament d'última generació), impropi d'una lliga de futbol professional. Així, es va celebrar més no acabar amb jugadores lesionades que la victòria. Ara el conjunt sevillà ja ha solucionat aquest problema i avui el Barça ha competit en un terreny de joc de gespa natural en perfectes condicions, on ha aconseguit la seva vint-i-dosena victòria (0-6) en els vint-i-dos partits que ha disputat aquest curs.

El Betis, que no puntua des del 19 de novembre, quan va vèncer el Llevant les Planes, ha estat una joguina per al recent campió de la Supercopa d'Espanya, que ha fet el primer gol abans d'arribar al minut 3. Bruna Vilamala ha rebut a la frontal de l'àrea i ha executat un xut ajustat amb la cama esquerra. La de Sant Vicenç de Torelló s'ha estrenat com a golejadora aquest curs quan té al davant una segona part de temporada en què està destinada a tenir més protagonisme després de deixar enrere les lesions i de la notícia avançada per l'Sport sobre la marxa imminent d'Asisat Oshoala, que ja no ha anat convocada a Sevilla. Aquest fet, sumat a la sortida de Geyse Ferreira a l'estiu, la deixa com l'única davantera centre natural del Barça.

De totes maneres, la nou del conjunt català davant del Betis ha estat Esmee Brugts, en un partit en què Giráldez ha fet moltes rotacions després de tres partits exigents. Les jugadores amb dorsal del filial Martina Fernández, Lucía Corrales i Vicky López han estat titulars i la Pilota d'Or i The Best Aitana Bonmatí ha començat des de la banqueta. Bruna Vilamala ha aportat perill des de la posició d'interior en una temporada en què el Barça s'ha acostumat a utilitzar efectives per ser la referència en atac que no tenen com a posició natural la de davantera centre. Aquesta funció l'han fet Alexia Putellas abans de la lesió, Mariona, Salma Paralluelo i la mateixa Brugts.

La neerlandesa, precisament, ha estat l'autora del 0-2 en el minut 23 superant Paula Vizoso després que la portera bètica hagi rebutjat el primer intent. Brugts també ha donat l'assistència perquè Graham Hansen marqués a plaer abans de la mitja hora. El Barça femení és l'únic equip d'entre els que marquen l'agenda del dia a dia del club blaugrana que durant el segon mandat de Joan Laporta es mou en el cercle virtuós que el president sempre ha tingut com a brúixola de la seva gestió.

Mentre a l'horitzó hi ha alguns núvols negres a causa de les retallades, les renovacions pendents i la decisió de marxar del director esportiu, Markel Zubizarreta, i l'entrenador, Jonatan Giráldez, l'anticicló es perpetua en el terreny de joc. Vicky López ha ampliat l'avantatge abans del descans amb un altre xut des de la frontal i Graham Hansen ha celebrat el 0-5 després d'un remat potent amb poc angle. El 0-6 ha estat cosa d'Aitana, que tot seguit ha agafat ràpidament la pilota per portar-la al mig del camp amb la intenció que el Betis la posés en joc com més aviat millor. Un gest un pèl desconcertant.

  • Betis: Paula Vizoso; Razza, Jiménez (Montilla, 60'), Dorine, Nana; Carol (Blanca, 76'), Gema Soliveres, Leles (Noelia Salazar, 60'), Paula Perea (Quiles, 30'); Cameron, Núñez (Carla, 60'). Entrenadora: María Pry.
  • Barça: Cata Coll; Torrejón, Martina, Irene Paredes (Engen, 58'), Lucía Corrales (Ona Batlle, 73'); Patri Guijarro (Walsh, 67'), Bruna Vilamala (Mariona, 67'), Vicky López; Graham Hansen (Aitana, 58'), Brugts, Clàudia Pina. Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Bruna Vilamala (3'), 0-2 Esmee Brugts (23'), 0-3 Caroline Graham Hansen (30'), 0-4 Vicky López (41'), 0-5 Caroline Graham Hansen (51'), 0-6 Aitana Bonmatí (75').
  • Àrbitra: María Planes Terol (Comitè murcià).
  • Targetes grogues: Romina Núñez (31'), Violeta García (85'), Paula Vizoso (91').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Ciutat Esportiva Luis del Sol. 2.320 espectadors.
stats