LLIGA
Esports 08/03/2015

Un Barça directe al lideratge es diverteix contra el Rayo (6-1)

Messi marca tres gols a la segona meitat, empata amb Cristiano com a màxim golejador, i l'àrbitre expulsa Dani Alves

Albert Llimós
3 min
Messi supera Cristian i marca contra el Rayo / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaMatinal perfecte per a l'aficionat del Barça. El conjunt de Luis Enrique ha golejat 6 a 1 el Rayo Vallecano i ha assolit el lideratge de Primera, que no ostentava des del mes d'octubre. Quan falten dues setmanes per rebre el Reial Madrid al Camp Nou, el Barça ha superat els blancs en un punt a la taula, després d'un partit en el qual els blaugranes s'han divertit a costa d'un Rayo ofensiu, i les 87.151 persones que han anat a l'estadi han gaudit d'una de les jornades més completes de la temporada. Sobretot, gràcies a Leo Messi, autor de tres gols que l'empaten al capdavant de la classificació de golejadors amb Cristiano Ronaldo (30). Luis Suárez en dues ocasions i Gerard Piqué han completat la golejada. El Barça perd per jugar contra l'Eibar la setmana que ve Dani Alves i Jordi Alba.

Al minut 6 de partit ha quedat clar que el duel contra el conjunt de Paco Jémez seria intens, i amb moltes ocasions de gol. Pilota que Xavi situa a l'espai, error d'un defensa madrileny que trenca el fora de joc, i Luis Suárez supera Cristian Álvarez amb un xut amb l'empenya al pal curt. El gol no ha calmat el Barça, ni tampoc la presència d'Iniesta i Xavi a la medul·lar. La proposta arriscada del Rayo invitava buscar l'esquena dels centrals visitants i el Barça ho ha fet amb èxit una vegada i una altra. L'uruguaià ha superat el porter rival amb un dríbling, però en quedar-se escorat, la seva passada per un Pedro completament sol no ha arribat a bon destí. El canari, molt actiu a la primera meitat, ha fallat un un contra un davant de l'exporter de l'Espanyol. El Barça arribava amb molta claredat, i només Roberto Trashorras inquietava Claudio Bravo, primer amb un xut llunyà i després amb un llançament de falta que ha marxat fregant el pal. Suárez ha reclamat un penal a Jesús Gil Manzano per una empenta de Adbdoulaye, quan ja estava a punt de rematar davant Álvarez, però l'àrbitre no l'ha assenyalat, i ha provocat, d'aquesta manera, la indignació del davanter i el públic local.

L'última gran ocasió del primer temps l'ha tinguda Leo Messi, que ha tocat magistralment una passada filtrada per Suárez i a punt ha estat de marcar el 2 a 0. De primeres, caçant l'esfèric de l'aire, l'argentí ha picat la pilota per sobre de Cristian Álvarez, però la pilota ha impactat a la part lateral de la xarxa.

Messi ja ha arribat

El segon temps ha arrencat amb la mateixa dinàmica que el primer, però molt més encert. Jordi Alba ha sorprès tothom quan ha aparegut al balcó de l'àrea per rematar un córner servit per Xavi. El lateral ha estavellat la pilota al pal i el rebuig l'ha caçat Gerard Piqué per marcar el segon gol del matí. A partir d'aquí, recital de Messi i protagonisme també de Gil Manzano. L'àrbitre ha xiulat penal sobre Luis Suárez en una centrada lateral. Tito ha agafat l'uruguaià per la samarreta i al tenir una targeta ha estat expulsat. Messi ha marcat el primer dels seus tres gols. Això sí, primer ha errat el penal, però Álvarez l'ha fet repetir. A la segona, Messi ha marcat i ha començat la seva exhibició. El de Rosario ha marcat el 4 a 0 després d'un rebuig del porter madrileny a xut de Suárez, i el millor ha arribat en el 5 a 0, quan després de controlar la pilota a l'interior de l'àrea, s'ha desfet de tots els que li sortien per davant, inclòs Álvarez, i ha certificat el seu 'hat-trick', que li permet empatar amb Cristiano Ronaldo al capdavant de la classificació de golejadors amb 30 gols.

En un ràpid contraatac del Rayo, Gil Manzano ha assenyalat penal de Dani Alves, que ha vist la vermella directa. El brasiler s'ha llançat a terra amb contundència, ha tocat pilota però també ha arrossegat la cama del davanter rival. Alberto Bueno ha marcat el gol dels de Jémez, que han seguit buscant la porteria rival sense fer un pas enrere. Això ha permès contraatacs del Barça, que dues vegades ha arribat amb dos jugadors contra el porter rival. Primer Rakitic ha estat generós i ha donat servit el gol a Suárez, però la rematada forçada de l'uruguaià ha fet lluir el porter rival, i després ha estat Suárez qui ha volgut donar el gol fet a Messi, però el de Rosario ha arribat forçat i la pilota s'ha estavellat a la part lateral de la xarxa. En canvi, no ha fallat el davanter centre al temps afegit, i després d'un control per superar Álvarez ha marcat el 6 a 1, el seu segon gol del partit. El públic del Camp Nou ha marxat fent l'onada i conscient que quatre mesos més tard, el Madrid està per darrere a la classificació.

stats