Supercopa d'Espanya

El Barça posa el Madrid a dormir amb el mateix conte de sempre

L'equip català ha derrotat per 4-0 el seu màxim rival i dissabte jugarà la final de la Supercopa d'Espanya davant el Llevant

3 min
Salma Paralluelo celebra el segon gol del Barça davant el Reial Madrid.

BarcelonaWinston Churchill va dir que "l'èxit consisteix a anar de fracàs en fracàs sense perdre l'entusiasme". En el cas del Barça, l'èxit consisteix a anar de triomf en triomf sense perdre l'entusiasme. Cada vegada que el conjunt blaugrana es troba davant el Reial Madrid, li explica un conte que no té cap gir de guió inesperat abans del contundent final: les últimes a somriure sempre són les catalanes. Passen els anys i els triomfs cauen un rere l'altre del costat del Barça. Com avui a Leganés, on ha sumat la tretzena victòria consecutiva davant el Madrid des que les blanques van aparèixer en el futbol femení. L'equip d'Aitana Bonmatí ha derrotat per 4-0 a les semifinals de la Supercopa d'Espanya a un rival que desespera de manera crònica.

El Madrid és un Sísif que no aconsegueix ni portar la pedra fins a dalt de la muntanya. De fet, si la muntanya fos l'Everest, aquesta nit no hauria arribat ni al camp base. En el minut 15, Mariona i Salma Paralluelo ja havien construït un 2-0. La de Felanitx ha rematat una pilota morta dins de l'àrea petita i la saragossana s'ha regirat per desfer-se de la defensa blanca i ha definit amb l'exterior del peu esquerre. La distància entre els dos equips, malgrat les declaracions optimistes procedents de la capital espanyola que acostumen a poblar els dies previs a aquests enfrontaments, segueix sent sideral.

Una de les millors maneres de descobrir l'estat d'ànim del Madrid femení és fixar-se en les expressions de la seva portera, Misa Rodríguez. La canària és molt activa sense pilota en el terreny de joc i no amaga la seva frustració davant situacions com la que ha viscut avui. Després del 2-0, la seva cara i els seus moviments de braços mostraven desesperació, incomprensió i, en el fons, resignació. Però Olga Carmona hauria pogut trasbalsar una mica el guió si hagués convertit en gol el seu xut que ha desviat Ingrid Engen pràcticament sobre la línia de gol en un Estadi Municipal de Butarque que s'ha quedat lluny d'omplir els seus 12.000 seients (hi ha hagut 7.421 espectadors) a causa d'una nova improvisació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). La seu d'aquesta Supercopa no es va conèixer fins fa 20 dies i els gols de l'estadi han quedat pràcticament buits.

L'alineació de Jonatan Giráldez ha suposat un nou cop moral per a Sandra Paños. Cata Coll, que tot just va rebre ahir l'alta mèdica del seu esquinç en el turmell dret, ha estat l'escollida com a portera titular. Segons ha pogut saber l'ARA, la de Marratxí feia setmanes que estava sent exigida als entrenaments amb l'objectiu d'estar recuperada per jugar aquest partit. L'aposta de Giráldez sota pals en tots els enfrontaments importants que el Barça ha tingut des de l'inici del curs ha estat Cata Coll. Aquest fet està apropant Paños a la rampa de sortida, sobretot tenint en compte que finalitza el seu contracte el 30 de juny i que el club blaugrana no està disposat a mantenir-li el seu salari actual.

La sentència ha tingut lloc en el minut 38. El VAR ha avisat l'àrbitra que Ivana Andrés podria haver comès penal sobre Mariona i Marta Huerta de Aza hi ha estat d'acord. La mateixa Mariona ha enganyat Misa Rodríguez per signar el seu doblet i el 3-0. Poc després de començar el segon temps ha estat Salma qui s'ha apuntat a la festa del doblet mitjançant una rematada afortunada que ha despistat a tothom i a les acaballes del partit el VAR ha frustrat la segona maneta del Barça al Madrid en només dos mesos a causa d'un fora de joc que ha invalidat el gol de Patri Guijarro. Les jugadores blaugranes algun dia hauran de desvelar el secret de com mantenir la motivació per seguir guanyant infinitament i celebrar-ho com si fos la primera vegada. Hi ha pocs dubtes que ho tornaran a fer dissabte a la final de la Supercopa que disputaran davant el Llevant en el mateix escenari.

  • Barça: Cata Coll; Bronze, Paredes (Martina, 65'), Engen, Ona Batlle; Keira Walsh, Aitana (Vicky López, 80'), Patri Guijarro; Graham Hansen (Brugts, 74'), Mariona (Clàudia Pina, 65'), Salma (Oshoala, 65'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Reial Madrid: Misa Rodríguez; Oihane Hernández, Ivana Andrés, Kathellen, Olga Carmona (Svava, 74'); Toletti (Raso, 83'), Freja Siri; Claudia Zornoza (Maite Oroz, 66'), Linda Caicedo (Møller, 46'), Athenea del Castillo; Naomie Feller (Olaya, 84'). Entrenador: Alberto Toril.
  • Gols: 1-0 Mariona Caldentey (12'), 2-0 Salma Paralluelo (15'), 3-0 Mariona Caldentey, de penal (39'), 4-0 Salma Paralluelo (52').
  • Àrbitra: Marta Huerta de Aza (Comitè Tinerfeny).
  • Targetes grogues: cap.
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Municipal de Butarque (Leganés). 7.421 espectadors.
stats