Barça

Agüero o Depay: un dilema amb Messi d'actor secundari

El Kun, íntim amic del 10, no renovarà amb el City i acaba contracte el 30 de juny, igual que Memphis, candidat del gust de Ronald Koeman

3 min
Kun Agüero i Leo Messi al partit entre l'Argentina i Xile

BarcelonaEl Manchester City va confirmar dilluns a la nit el que tothom més o menys s'esperava. Sergio Agüero, un dels millors davanters de la història recent del club, no continuarà a les ordres de Pep Guardiola la temporada que ve. L'atacant argentí, que a principis de juny farà 33 anys, abandonarà l'actual líder de la Premier League després de deu campanyes en què, de moment, ha jugat 384 partits i ha marcat 257 gols. Uns números que, malgrat els problemes físics que arrossega enguany, l'avalen per aconseguir una destinació de primer nivell a partir de l'estiu. Qui el vulgui adquirir només haurà de gratar-se la butxaca per pagar-li la fitxa. Segons algunes informacions, el seu últim contracte al City era de 25 milions bruts per temporada. Xifres d'estrella que haurà de revisar a la baixa.

Agüero serà un dels animadors del pròxim mercat de fitxatges, en què les peces es mouran en un context d'estretors per l'efecte de la pandèmia. L'ex de l'Atlètic de Madrid, representat per una agència amb seu a Barcelona, vol continuar competint a la Champions i figura a l'agenda de grans clubs europeus. Entre aquests hi ha el Barça, que busca opcions a cost zero per reforçar la plantilla. La direcció esportiva blaugrana, amb Mateu Alemany al capdavant, pensa en l'argentí per millorar la davantera en paral·lel al somni de reclutar Haaland. Si el noruec és un objectiu només abastable en cas de grans vendes, el Kun apareix a l'horitzó com una oportunitat de mercat per començar a omplir el forat que va deixar Luis Suárez l'estiu passat. Ara bé, la seva candidatura xoca amb les preferències de Ronald Koeman, que insisteix des que va arribar al Barça amb un altre jugador que també queda lliure el 30 de juny: Memphis Depay.

Memphis Depay

Si només manés el criteri de l'entrenador, el davanter neerlandès de l'Olympique de Lió arribaria aquest estiu al Camp Nou i no hi hauria debat. Però Laporta, Alemany i companyia s'estimen més controlar els temps i estudiar amb perspectiva tots els escenaris. Ara mateix, segons ha pogut saber l'ARA, l'única cosa que tenen clara és que hauran de triar entre Depay i Agüero per cobrir el perfil complementari i no indiscutible que necessita la plantilla en perjudici de Braithwaite, a qui pretenen traspassar a la pròxima finestra. Si no hi ha sorpreses, Depay o Agüero, o l'un o l'altre, seran blaugranes la temporada que ve. Però per prendre la decisió definitiva abans caldrà veure l'abast de l'obra de Koeman a la Lliga i a la Copa i, sobretot, els missatges de Messi sobre la seva continuïtat al Camp Nou. Perquè a ningú se li escapa que el punta neerlandès representaria un gest per acontentar l'entrenador i que l'ariet argentí seria un motor d'il·lusió per a la renovació del 10. D'altra banda, a Sant Joan Despí treballen en paral·lel altres temes que afecten la davantera, com la renovació de Dembélé i la recuperació d'Ansu Fati.

El paper de Milito, Pinto, Mascherano i Suárez

Depay, a qui Koeman coneix perfectament de la selecció oranje, aterraria al Camp Nou amb el cartell de davanter polivalent i en un punt ideal de maduresa professional, però amb la rèmora de no haver complert les expectatives quan va tenir l'oportunitat de brillar en un gran club com el Manchester United. Per la seva banda, Agüero arribaria al Barça en clara davallada (només vuit partits i un gol a l'actual Premier League) i amb menys coses per demostrar. Però, alhora, tindria l'aval d'una dècada sencera liderant l'atac del City i encarnaria un suport clau al vestidor per a Messi, íntim amic seu, en cas que continués. I és que, després de gaudir, durant tota la seva trajectòria com a blaugrana, dels consells i l'escalf de Milito, Pinto o Mascherano, el sis vegades Pilota d'Or va perdre l'estiu passat la companyia inseparable de Suárez. És en part per això que Laporta i la resta de gestors culers passen de puntetes per les fílies de Koeman i es resisteixen a descartar el Kun. Queden moltes partides per jugar i només l'entrenador ha deixat clara la seva estratègia.

stats