BARÇA
Esports 08/07/2016

El cap dels serveis jurídics del Barça: "En el cas Messi i el cas Nóos hi ha un tracte desigual"

Josep Maria Bartomeu ha explicat a Twitter que "qui ataca Messi, ataca el Barça i la seva història"

A.l.
2 min
El director dels Serveis Jurídics, Román Gómez Ponti,  i el portaveu Josep Vives

BarcelonaJust en el dia que José De la Mata ha decidit arxivar la querella del fons d'inversió DIS pel cas Neymar, el Barça ha sortit a l'escenari per valorar les últimes notícies d'àmbit jurídic que han sacsejat el club.

"És un moment molt important", ha dit Vives: "Tanquem un capítol que ens ha portat molts mals de cap". El portaveu ha ressaltat que la voluntat d'aquesta junta directiva és "desjudicialitzar" el club, "anar tancant carpetes" després d'un cas que ha causat mal moral al Barça. En una setmana -ha remarcat- s'ha acabat el tema Neymar, el cas mètode 3 i el jutge no ha permès que Joan Laporta es personi en el cas Neymar, per impedir l'acord del club amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat.

"S'ha de posar fi a aquests fons, ja està bé", ha sentenciat Gómez Ponti sobre el fet que hi hagi jugadors que són propietat de diferents empreses. El cap dels serveis jurídics també ha estat molt crític amb l'actitud del Santos. "No pot haver-hi més querelles catalanes, posades per aconseguir un benefici, no acceptarem un xantatge, hi poden haver conseqüències", ha dit l'advocat en referència al club brasiler i els propers passos del seu president.

Vives ha estat molt vehement en la defensa de Leo Messi: "Anirem fins al final, fins on calgui. Defensem la seva innocència, amb ells s'han utilitzat uns criteris que amb altres persones no s'han fet servir". "Prou demagògia. M'agradaria demanar prudència, és el nostre principal actiu", ha afegit Gómez Ponti, que ha qualificat la sentència com a "injusta". Inicialment, tant el portaveu com el cap dels serveis jurídics han evitat parlar del cas Nóos, i les comparacions que s'han fet entre el procés judicial de Messi i de la infanta Cristina. Després d'una pregunta directa però, se n'han referit: "És estrany que el criteri que ha adoptat l'advocacia de l'estat en el cas Messi i el cas Noos sigui diferent, hi ha un tracte desigual". A Palma de Mallorca, ha prosseguit Gómez Ponti, l'advocacia de l'estat va dir 'hisenda som tots', i aquí s'ho han pres amb més interès".

Seguint amb aquest discurs, el mateix president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha defensat el crac blaugrana a través del seu compte de la xarxa social Twitter: "Leo, qui t'ataca a tu, ataca el Barça i la seva història. Ens defensarem fins al final. Sempre junts!", ha explicat el màxim responsable de l'entitat.

Sobre el cas Laporta, Gómez Ponti ha dit que el recurs de l'expresident va ser presentat fora de termini. "Oportunista", ha sentenciat el cap del serveis jurídics: "Prou de demagògies. És temerari".

Sobre el pagament dels 47 milions a la immobiliària Mar a Can Rigalt, Gómez Ponti ha obert la possibilitat a buscar un acord amb l'empresa, tenint en compte que el Barça té més metres quadrats allà o fins i tot reformular els comptes de l'exercici 2004-05, "tècnicament és possible". Si hi haguessin canvis comptables en els exercicis del mandat de Laporta, no afectaria l'acció de responsabilitat, tot i que el Barça ho podria intentar. "Aquest tema no es va posar sobre de la taula en primera instància", ha dit Gómez Ponti.

stats