Barça
Esports 26/11/2022

El Barça mou fitxa per 'robar' Endrick al Reial Madrid

Xavi confirma que ja ha parlat amb el futbolista i amb el seu pare i confia que es decanti pel Camp Nou

2 min
Endrick, marcant un gol amb el Palmeiras

BarcelonaJa fa uns anys que els clubs europeus de futbol han descobert una nova modalitat per pescar al Brasil. Es tracta de trobar una jova promesa en edat de formació, parlar amb el seu club, pactar un traspàs per al futur –quan sigui major d'edat– i garantir-se que, quan compleixi els 18, serà jugador d'aquell equip. El Reial Madrid ho sap bé perquè aquesta mateixa fórmula és la que li va servir per contractar Vinícius, al seu dia. I, més recentment, Rodrygo i Reinier. Ara tenia a punt el mateix amb Endrick. Però un fitxatge que semblava tancat fa cosa d'un mes s'ha complicat a Chamartín: hi ha més clubs interessats i un d'ells és el Barça.

Fins ara eren només rumors, especulacions. Fins i tot s'havia arribat a negar l'interès real del Barça per fitxar aquest jove davanter del Palmeiras, de només 16 anys. Es deia que era només una manera de fer la punyeta al Madrid, d'obligar-los a pagar més per quedar-se amb els seus serveis. Fins que Xavi ha dit obertament que no només hi està interessat: que el vol, que s'hi ha reunit i que li ha explicat el projecte.

"Hem estat parlant amb el seu pare i també amb el jugador. Els he explicat el projecte. Volem talents com ell. És el tipus de jugador que necessitem", ha dit Xavi Hernández en declaracions a ESPN. El tècnic blaugrana, que està de visita a Qatar durant el Mundial, afegia que la pilota és a la teulada d'Endrick. "Depèn d'ell, ell decideix".

Xavi es reuneix amb els jugadors estratègics per explicar-los el projecte

No és la primera vegada que Xavi parla amb els jugadors per explicar-los el seu projecte. De fet, és un procediment habitual per als fitxatges estratègics. El tècnic blaugrana va parlar amb Kounde i Lewandowski. I també va reunir-se amb Haaland, el jove davanter centre que aleshores jugava per al Borussia Dortmund. Però el noruec, que va ensumar-se que el projecte blaugrana encara estava molt tendre, va declinar jugar al Camp Nou i va enrolar-se al Manchester City.

Endrick és un golejador amb projecció que ha meravellat al Brasil i ha cridat l'atenció dels grans clubs europeus. A banda del Reial Madrid i del Barça, també ha transcendit l'interès del París Saint-Germain. Queda per resoldre la incògnita del preu. Des del Camp Nou no donen xifres, però a Madrid calculen que el preu del traspàs pot vorejar els 60 milions. Això sí, per aterrar la temporada 2024/25, quan sigui major d'edat. Una aposta de futur milionària.

stats