Champions League

El Barça mostra una imatge dèbil però salva un punt en l'última jugada

L'equip català va tancar la fase de grups de la Champions League amb un empat a quatre davant el Benfica

3 min
El gol que va donar el triomf al Benfica.

BarcelonaEl Barça ha arribat a un punt que només es pot comparar amb si mateix. El curs passat, en una fase de grups en què també es va enfrontar al Benfica i al Rosengard, a banda del Bayern de Múnic (en el curs actual l'ha substituït l'Eintracht de Frankfurt), va aconseguir 15 punts de 18 possibles. Aquest any el Barça ha millorat el registre amb un 16 de 18. Res a dir. Però la imatge del conjunt blaugrana en l'últim partit d'aquesta ronda de la Champions League va ser pobra i va mostrar unes inesperades debilitats en defensa que van comportar davant el Benfica el primer empat del curs (4-4). El Barça no rebia quatre gols des de l'1 de juny del 2021 davant l'Atlètic de Madrid. El Barça havia guanyat els 22 partits que havia disputat fins ara aquest curs.

El Benfica, que s'ha classificat per als quarts de final com a segon de grup (és el primer equip portuguès que arriba a aquesta ronda en tota la història de la Champions), és un conjunt que sempre promet partits divertits gràcies a la seva valentia i intensitat malgrat que davant tingui un Goliat com el Barça. Aquesta vegada tampoc va decebre en aquest sentit, tot i que l'atreviment el va pagar car en un primer moment. En el minut 20, el resultat ja era de 0-2. Els dos gols blaugranes van procedir de la banda dreta. El primer el va signar Caroline Graham Hansen i, el segon, Patri Guijarro.

Jonatan Giráldez, tot i tenir certificada la primera plaça del grup, va escollir d'inici un onze molt titular. L'única llicència va ser la de posar Gemma Font, la tercera portera, sota pals. Res va poder fer en el mà a mà davant Alidou, que va retallar distàncies a Lisboa. L'última jugadora que havia aconseguit marcar al Barça havia estat Allegra Poljak. Ho va fer el 6 de gener amb el Llevant les Planes. Des d'aleshores, el conjunt blaugrana havia acabat cinc partits consecutius amb la porteria a zero. La mateixa Alidou, en aquesta ocasió de cap, va rematar entre Engen i Ona Batlle per empatar abans del descans.

Graham Hansen, amb un remat en el segon pal en el segon temps, va tornar a posar les coses al seu lloc. Però el Barça no va aprendre la lliçó i va seguir concedint molt a un Benfica vibrant que va curtcircuitar el joc de posició del conjunt català. El primer premi per a les portugueses va arribar en el minut 71. Una excel·lent jugada de contraatac la va finalitzar amb gol Jéssica Silva amb un xut creuat després de rebre una meravellosa assistència de Nycole Raysla de taló. Giráldez, des de la banqueta, mostrava gestos de preocupació. I la situació encara havia d'empitjorar. En una mala sortida de Gemma Font a la sortida d'un córner, la portera de Tagamanent va rebutjar la pilota cap a la seva porteria i Lucy Bronze, sota pals, tampoc la va poder treure. L'eufòria es va encomanar entre les jugadores del Benfica. La mateixa Bronze, però, va salvar els mobles blaugranes amb una rematada de cap en l'última jugada del partit.

Possibles rivals de quarts de final

La primera posició del grup A permet al conjunt de Giráldez estalviar-se tres grans rivals en els quarts de final amb els quals, excepte sorpresa, competirà per reeditar el títol de la Champions League: l'Olimpique de Lió, el Paris Saint-Germain i el Chelsea. Així, els possibles equips que li poden tocar en el sorteig que se celebrarà el 6 de febrer són força assequibles per a la trituradora blaugrana: l'Ajax neerlandès, el Brann noruec i el Häcken suec. Toqui qui toqui, el partit de tornada serà a Barcelona. En principi, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

  • Benfica: Pauels; Ana Seiça (Carole Costa, 66'), Ucheibe (Matilde, 90'); Lucia Alves, Gasper, Andreia Faria (Almendariz, 75'), Andrea Falcón (Catarina Amado, 66'); Alidou, Nycole Raysla (Lara Martins, 75'), Jéssica Silva. Entrenadora: Filipa Patão.
  • Barça: Gemma Font; Bronze, Torrejón (Martina, 86'), Engen, Ona Batlle (Ari Arias, 86'); Walsh, Aitana (Vicky López, 68'), Patri Guijarro (Pina, 68'); Graham Hansen, Mariona, Salma Paralluelo (Brugts, 68'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Gols: 0-1 Caroline Graham Hansen (17'), 0-2 Patri Guijarro (20'), 1-2 Marie Alidou (26'), 2-2 Marie Alidou (45'), 2-3 Caroline Graham Hansen (54'), 3-3 Jéssica Silva (71'), 4-3 Lucy Bronze, en pròpia porteria (81'), 4-4 Lucy Bronze (96').
  • Àrbitra: Emanuela Rusta (Albània).
  • Targetes grogues: Ana Seiça (41'), Ona Batlle (79').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Futebol Campus. 2.307 espectadors.
stats