BARÇA
Esports 03/10/2014

El jutge desestimat el recurs de la família de Messi i el jugador serà jutjat per frau

El jutjat d'instrucció número 3 de Gavà creu que el jugador podria saber les operacions comercials del seu pare

Ara
1 min
El blaugrana Leo Messi podria asseure’s al banc dels acusats per un presumpte cas de frau fiscal.

BarcelonaEl jutjat d’instrucció 3 de Gavà ha desestimat el recurs presentat per la defensa de Lionel Messi i Jorge Messi contra la resolució dictada el passat mes de juliol on s’acordava seguir les diligències contra Lionel Andrés Messi i el seu pare per tres presumptes delictes contra la Hisenda Pública.

E jutge de Gavà entèn que el davanter podria conèixer les activitats del seu pare, Jorge Horaci Messi, que és el seu representant i porta tota la seva activitat econòmica. El jutge també rebutja la proposta de Messi que declarin com a testimonis Alfons Nebot, l'advocat Ángel Juárez i el director de l'Àrea de gestió de Futbol del FCB, Raúl Sanllehí, per entendre que les seves declaracions "no resulten pertinents".

Malgrat que el fiscal recolzava el recurs presentat per Messi perquè entén que no hi ha indicis de la comissió de cap delicte per part del jugador i ha demanat "el sobreseïment lliure respecte d'ell", l'advocat de l'Estat s'ha oposat i el jutge entén que és una "opinió subjectiva" que Messi "estigués al marge de la gestió econòmica, contractual i tributària dels ingressos que generava", encara que fos el seu pare qui els gestionava.

L'Agència Tributària atribueix a Messi i al seu pare un frau a Hisenda de 4,1 milions d'euros corresponents a les declaracions d'IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009. Fins ara el davanter ja ha dipositat al jutjat 5 milions i ha regularitzat la seva situació amb Hisenda pagant 53 milions més. Messi ja ha declarat davant el jutjat d'instrucció 3 de Gavà.

stats