Futbol
Esports 17/09/2022

El Barça manté els bons costums, però no brilla (2-0)

Les blaugranes s'imposen amb gols de Geyse i Hansen en la seva estrena en la nova lliga professional

3 min
Les jugadores del Barça reclamant a la col·legiada del partit, Loli Martínez

Sant Joan DespíComença una nova lliga, però segueixen els vells costums. El Barça enceta una nova temporada com va acabar l'anterior: amb victòria. Les culers han sumat els tres punts davant del Granadilla (2-0) en un enfrontament en què han patit més del que s'esperaven. Les idees hi són, però encara falta definir-ne l'execució. Dues dianes de Geyse i Graham Hansen a la segona part han assegurat el triomf culer en l'estrena de la competició.

El xiulet inicial de la primera lliga professional femenina ha sonat al Johan Cruyff. L'estadi blaugrana ha encetat una temporada històrica per al futbol femení. Les blaugranes i actuals campiones de la competició estatal han sigut les amfitriones de l'inici d'una nova era. Els aficionats, compromesos amb l'equip, no han fallat, i 4.477 persones s'han aplegat a les graderies en el primer partit de la temporada. El conjunt dirigit per Rafel Navarro –Jonatan Giráldez està sancionat–, però, no ha estat gens còmode sobre la gespa.

Rafel Navarro, segon entrenador del Barça

Al motor blaugrana li costa carburar i les sensacions no són bones. Després d'una pretemporada més llarga del que és habitual per culpa de la suspensió de la primera jornada de la competició a causa de la vaga del col·lectiu arbitral, les peces de l'engranatge sembla que no acaben d'encaixar. Amb un mig del camp despoblat de les seves protagonistes habituals –Alexia Putellas lesionada i Aitana Bonmatí sancionada–, Patri Guijarro ha hagut de portar la batuta acompanyada de dues de les incorporacions d'aquest mercat d'estiu: Keira Walsh i Vicky López. La de Palma, però, ha estat poc més de cinc minuts sobre el verd, ja que una topada amb Nay Cáceres li ha provocat una contusió al cap i ha hagut de ser substituïda.

Sense la seva directora d'orquestra, el Barça ha patit per construir en un partit molt travat. Les futbolistes de Granadilla han tingut poc la pilota davant la superioritat blaugrana en el seu fortí, però s'han convertit en un corcó. Faltes, empentes i protestes han portat de cap les jugadores del Barça, que es feien creus de les decisions de la col·legiada. Loli Martínez no ha tingut el seu dia: ha assenyalat fores de joc inexistents, no ha vist unes mans clares i s'ha equivocat amonestant Irene Paredes en una acció en què ni tan sols estava implicada.

Les jugadores del Barça reclamant a la col·legiada del partit, Loli Martínez

Amb l'empat a zero brillant al marcador, les culers han reprès el segon temps amb determinació. La primera diana blaugrana ha arribat en el 60 de les botes de Geyse Ferreira. La davantera, i martiri de les defenses del conjunt canari, ha rebut una passada de Lucy Bronze enganxada a la frontal de l'àrea. Com una baldufa, s'ha girat encarant la porteria per enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut potent.

El partit ha passat a ser un altre. Mentre el primer temps ha estat marcat per la indefinició, després de la diana de la brasilera el Barça s'ha instal·lat a l'àrea del Granadilla per, set minuts després, sumar el segon al compte culer. Graham Hansen, des de la zona de tres quarts, ha engaltat la pilota amb una fuetada que ha aixecat tots els aficionats dels seus seients. Un autèntic golàs que compensa un partit que ha deixat bastants dubtes.

stats